Maia Sandu, despre blocul electoral PSRM-PCRM: O disperare și nu o strategie extraordinară

0 81

Președintele Maia Sandu consideră că de alegerile anticipate din 11 iulie depinde viitorul R. Moldova pentru următorii 30 ani.

De asemenea, șeful statului nu-și face mari griji în privința alianței dintre Igor Dodon și Vladimir Voronin,

deoarece aceștia nu ar avea nicio șansă să învingă la scrutinul din luna iulie, scrie  ziarulnațional.md.

„Pe stânga văd disperare și nu o acțiune, o strategie extraordinară”, a declarat Maia Sandu despre formarea blocului „socialiștilor și comuniștilor”,

în frunte cu Igor Dodon și Vladimir Voronin.

„Această disperare a lor vine din teama față de alegătorii R. Moldova. Ei tot au încercat să facă imposibile aceste alegeri parlamentare anticipate.

Astfel, aceste alegeri anticipate sunt o mare oportunitate pentru viitorul R. Moldova. Reprezintă o oportunitate pentru următorii 30 de ani.

Anul acesta sărbătorim 30 de ani de independență și, dacă ne uităm în urmă, nu vedem foarte multe lucruri notabile.

Acest lucru nu s-a întâmplat din cauza cetățenilor cinstiți”, a precizat astăzi Maia Sandu, în cadrul unei emisiuni de la Radio Moldova.

Șefa statului este convinsă că în Parlamentul de legislatura a XI-a vor fi mai mulți deputați onești.

„Cunoaștem că cea mai mare problemă a R. Moldova este corupția, schemele etc. Eu văd în următorul Parlament o majoritate formată din oameni onești,

care nu se vând, nu implementează scheme de corupție și nu vin pentru ca să-și apere trecutul în care au comis ilegalități.

Sunt foarte optimistă că anume așa se va întâmpla, deoarece la alegerile prezidențiale de anul trecut oamenii pentru asta au votat.

Astfel, Președinția, Parlamentul și Guvernul vor lucra cot la cot pentru îmbunătățirea vieții cetățeanului”, a subliniat Maia Sandu.

Sursa citată a mai adăugat că Guvernul R. Moldova este obligat să aloce bani pentru alegerile anticipate și anume asta se va întâmpla.

„În viitorul apropiat vom primi unele donații din partea Germaniei. În acest sens, o parte dintre cheltuielile suportate de Comisia Electorală Centrală

vor putea fi reduse. Noi până în luna iulie urma să primim 720 de milioane de lei de la Uniunea Europeană, dar unele ministere, în speță Ministerul Afacerilor Interne,

nu au îndeplinit unele acțiuni. Noi insistăm că Guvernul să-și îndeplinească obligațiile. Deci, nu există problema banilor pentru alegerile anticipate.

E vorba de o agendă falsă pe care încearcă să o impună Igor Dodon. Nu poate fi vorba că vor fi deschise mai puține secții de votare peste hotare”,

a conchis Maia Sandu.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata