Maia Sandu, despre dispariția judecătorului Nicolae Ceaus: „Resping orice acuzație că aș fi știut și participat la această răpire”

0 77

Președinta Maia Sandu respinge acuzațiile precum că ar fi fost implicată în răpirea ex-judecătorului ucrainean Nicoale Ceaus.

În cadrul unei emisiuni live, Sandu a declarat că angajații Serviciului Vamal nu ar fi funcționat conform protocolului sau ar fi făcut abuz în serviciu atunci când Ceaus

a părăsit Republica Moldova traversând frontiera cu Ucraina.

„Am discutat azi actualizarea acestei informații. În primul rând faptul că asta s-a întâmplat pe teritoriul Republicii Moldova, iar autoritățile nu au știu, asta este rău. Întrebarea mea este cum s-a întâmplat că la câteva ore a fost răpit a lăsat un automobil să treacă prin vama fără ca să fie controlat.

Este clar că nu a funcționat protocolul și a fost un abuz în serviciu. Resping orice acuzație că aș fi știut și participat la această răpire”, a declarat președinta Maia Sandu.

Amintim că judecătorul ucrainean Mikola Ceaus a fost răpit chiar în centrul Chișinăului pe data de 3 aprilie.

Peste două zile, șefa statului a făcut un apel către toate instituțiile statului să întreprindă măsuri urgente pentru clarificarea situației.

Mai târziu, ministrul Afacerilor Interne, Pavel Voicu, a venit cu mai multe detalii în acest sens, declarând că cei care l-au răpit ar fi cetățeni străini

și că aceștia au reușit să traverseze frontiera Republicii Moldova cu Ucraina.

Ceaus s-a ascuns în Moldova ani la rând, pentru că în Ucraina este suspectat de corupție. El spera să obțină azil politic și să evite extrădarea, cerută insistent de Kiev.

Acest caz este investigat de o Comisie parlamentară. O hotărâre în acest sens a fost aprobată pe 9 aprilie curent de către Legislativ.

Comisia formată din nouă deputați și condusă de Vasile Năstase, deputat al Platformei DA,

are la dispoziție 60 de zile pentru a audia părțile implicate și pentru a veni cu un raport în fața deputaților.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata