Maia Sandu, despre o nouă coaliție cu PSRM: Am văzut cine sunt socialiștii. Dodon este un corupt și trădător

0 192

Maia Sandu anunță că nu va mai accepta coaliții cu Partidul Socialiștilor și va refuza orice propunere în acest sens odată cu obținerea victoriei la alegerile prezidențiale. Mai mult ca atât, spune liderul PAS, chiar dacă PSRM își va menține majoritatea în Parlament, ea va refuza să-l desemneze pe Igor Dodon la funcția de prim-ministru. Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii „Secretele puterii” de la JurnalTV.

Întrebată de moderator dacă, în cazul victoriei la prezidențiale, va accepta o coaliție cu socialiștii și formarea unui nou guvern, Maia Sandu a dat un răspuns negativ.

„Nu avem ce discuta. Noi am încercat să facem Guvern și să lucrăm cu acest Guvern împreună cu socialiștii. Am văzut cine sunt socialiștii. Nu credem în schimbarea intențiilor lor. Dacă nu credem, dacă știm cine sunt – nu mai avem de ce încerca acest lucru din nou. Nu discutăm cu ei și nu vom face Guvern cu ei”, a declarat ea.

Referindu-se la o posibilă propunere, din partea majorității deputaților, de a-l desemna pe Dodon la funcția de premier, liderul PAS a spus că nu va propune parlamentului să-l numească la șefia Executivului pe un „corupt” și „trădător”.

„Dacă acesta va fi propus la funcția de premier, voi ieși în fața cetățenilor și voi spune de ce acest lucru nu-i posibil… Dacă va trebui, voi merge la Curtea Constituțională să spună cine mă poate obliga să desemnez în funcția de prim-ministru un personaj corupt, un trădător și multe alte calități”, a menționat ea.

„El trebuie să ajungă la pușcărie, nu în funcția de prim-ministru”, a adăugat Sandu.

Întrebată cu cine ar putea forma un nou Guvern, liderul PAS a spus că acest lucru ar fi posibil cu „alți deputați”: „Aici o să se vadă cine și ce poate”.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata