Maia Sandu, discurs cu critici dure la adresa Parlamentului în cadrul ședinței de învestire: „Alegeri anticipate, singura cale de a ieși din impas”

0 113

Președintele Maia Sandu a avut un discurs cu critici dure la adresa actualului Parlament, menționând că în condițiile unui astfel de Legislativ Republica Moldova

nu poate poate deveni o țară liberă și prosperă.

Maia Sandu a calificat Republica Moldova astăzi drept un stat care „nu poate să-și îndeplinească îndatoririle de bază către cetățeni”,

făcând referire la gestionarea proastă a pandemiei COVID-19.

„Și de parcă asta nu era de ajuns, suntem supuși din nou unui atac violent din partea corupților.

În aceste alegeri votul oamenilor a fost covârșitor împotriva corupției și minciunii. Pentru ordine și dreptate.

Speriația de această unitate a oamenilor pentru lupta contra hoției, cei care au avut responsabilitatea de a conduce țara spre lumină, au încercat și încă mai încearcă

să o scufunde și mai mult în întuneric, în corupție, în sărăcie, în haos.

Sfidând dorința cetățenilor, politicieni care nu se pot despărți de fotolii, își promovează interesele meschine și încearcă să compromită orice șansă a țării

de a ieși din criză”, a declarat Maia Sandu.

Ea a făcut referire la ultima ședință a Parlamentului, încheiată la miez de noapte după votarea mai multor legi extrem de controversate.

„Ce fel de deputați sunt cei care se întrunesc la miez de noapte și împart scheme de corupție între ei și amnistiază hoți de bani mari?

Ce fel de deputați sunt cei care încalcă normele legale fără nicio reținere: Ei nu sunt oameni de stat.

Avem nevoie de un stat bun, cu un președinte bun, cu un Parlament bun, cu un Guvern bun, pentru oameni”, a mai declarat președintele Republicii Moldova.

Ea a ținut să accentueze că „un început bun pentru Moldova nu se poate face pe fundația corupției parlamentare sau a ignorării vocii oamenilor”.

„Politica nu mai poate fi protecție pentru oligarhi și cei care s-au obișnuit că pot cumpăra și vinde orice, inclusiv speranța și dreptatea.

Programul ce l-am propus poate fi dus la îndeplinire cu un Guvern și o majoritate parlamentară care să înțeleagă sensul votului din noiembrie.

Alegerile anticipate sunt singura cale pentru a curăța Parlamentul și a ieși din impas. Nu există altă soluție”, a mai spus Sandu.

 

 

sursa: cotodianul.md

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata