Maia Sandu, discuție telefonică cu Ion Chicu: Demisia Guvernului, cea mai scurtă cale pentru a dizolva Parlamentul

0 84

Președintele ales, Maia Sandu, anunță că a avut o discuție telefonică cu premierul Ion Chicu. Potrivit unui anunț al liderului PAS, în cadrul discuțiilor șefului Guvernului i s-a sugerat să-și dea demisia.

Am avut o discuție telefonică cu Prim-ministrul Chicu. I-am spus că bugetul prezentat de Guvern nu este în măsură să ajute cetățenii, dimpotrivă, conține scheme din care deputați corupți vor scoate bani în continuare. I-am spus că țara are nevoie de un alt parlament și de un alt guvern. Demisia guvernului este cea mai scurtă cale spre acest obiectiv”, a scris ea pe pagina sa de Facebook.

În același timp, reprezentanții Guvernului au anunțat că în cadrul discuției dintre Chicu și Sandu, premierul „a solicitat respectuos” tuturor forțelor politice din Parlament să examineze minuțios proiectele bugetar-fiscale, or „este convins că președintele ales înțelege foarte bine riscurile intrării în noul an fără buget aprobat”.

Guvernul este gata să prezinte argumente/explicații pe orice virgulă/cifră din acele proiecte în Parlament. Orice amendament al deputaților va fi examinat și avizat de Guvern, iar deputații vor decide asupra textului final al acestor legi. Premierul împărtășește pe deplin opinia Președintelui ales, că acest Parlament trebuie urgent dizolvat”, se arată într-un anunț publicat de reprezentanții Executivului.

Amintim că președintele ales al R.Moldova, Maia Sandu, a anunțat că ar urma să aibă o întrevedere cu premierul Ion Chicu. În replică, premierul a spus că așteaptă o invitație oficială.

 

 

sursa: deschide.md

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata