Maia Sandu: După 15 noiembrie Dodon va ajunge la coşul de gunoi al istoriei

0 175

Maia Sandu, candidata PAS la alegerile prezidențiale, susține că Igor Dodon după 15 noiembrie va ajunge la coşul de gunoi al istoriei, iar Partidul Socialiștilor abia araștepta să scape de el.

„Igor Dodon după 15 noiembrie va ajunge la coşul de gunoi al istoriei şi PSRM abia aşteaptă să scape de el. Încă de vara trecută l-au tras de manecă cu greu ca să vină la Parlament și să-l alungăm pe Plahotniuc. Într-un fel, o să-i eliberăm și pe socialiști de el”, a spus Maia Sandu în cadrul emisiunii „Secretele Puterii” de la Jurnal TV.

În acest context, ea a menţionat că a purtat discuţii cu o parte dintre candidaţii înscrişi în cursa electorală, în vederea identificării susţinerii pentru turul II de scrutin. „Am vorbit cu Renato Usatîi, Andrei Năstase, Dorin Chirtoacă, la telefon am vorbit cu Tudor Deliu, l-am sunat pe Octavian Ţîcu, nu am reuşit să stabilim o întâlnire”.

În același timp, Sandu a refuzat să analizeze scenariile care se vehiculează legate de nominalizarea la funcția de premier a lui Igor Dodon sau a lui Andrei Năstase, în cazul în care șeful statului ar pierde alegerile.

„E neserios să discutăm scenarii și candidați, nu știm ce se întâmplă în Parlament, dacă mai este majoritate care să-l susțină pe Chicu, sau s-a creat alta. E clar că nu putem face abstracție de Parlament, dar nu e bine să speculăm. Trebuie să luăm una după unu. Am spus ca voi numi în funcție un om onest și competent, asta m-am angajat să fac, cine pe cine va propune vom vedea atunci, în toate instituţiile trebuie să avem oameni integri. În rest, ce majoritate se va forma și cine pe cine va propune, să speculăm, nu va fi corect acum avem altceva mai important, să ieșim la vot. Acesta e primul pas”, a declarat Maia Sandu.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata