Maia Sandu e convinsă că va reuși să dizolve Parlamentul

0 155

Președintele ales al Moldovei Maia Sandu consideră că în viitorul apropiat va reuși să dizolve parlamentul prin metode legale.

Ea a declarat acest lucru în cadrul unui interviu oferit publicației Evropeiskaia pravda, menționând că nu poate dizolva parlamentul din propria dorință, este necesar să se identifice o modalitate de a organiza alegerile anticipate”, scrie noi.md cu referire la infotag.md.

„Oamenii trebuie să obțină dreptul de a alege un nou parlament, pentru că actualul s-a comportat nedemn. Avem deputați care au schimbat partidul de trei ori, deși Parlamentul a fost ales doar anul trecut.

Acesta este un semn al corupției politice”, consideră Sandu.

Totodată, potrivit ei, „trebuie respectată Constituția, care oferă două motive pentru dizolvarea parlamentului (incapacitatea de a adopta legi pe parcursul a trei luni sau de a aproba un nou guvern în termen de 45 de zile).

„Am convingerea că în viitorul apropiat aceste norme îmi vor oferi posibilitatea de a dizolva parlamentul și în Moldova vor avea loc alegeri noi”, a subliniat președintele ales.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata