Maia Sandu: Igor Dodon încearcă să se spele de acest Guvern

0 73

Guvernul Chicu a ratat şedinţa FMI de pe 15 septembrie, unde urma să se examineze subiectele pentru R. Moldova şi dacă nu se mişcă lucrurile cu programul cu FMI este sub semn de întrebare şi asistenţa ce urmează să vină de la UE. Declaraţii în acest sens au fost făcute de către liderul PAS, Maia Sandu, în cadrul emisiunii „Punctul pe AZi” de la TVR MOLDOVA.

„Iniţial subiectele pentru R. Moldova umau să fie discutate la Consiliul FMI la mijlocul lunii septembrie, dar până atunci trebuiau să se îndeplinească toate condiţiile. Nu cred că reuşesc săptămâna viitoare, pentru că există o anumită perioadă ce trebuie respectată, pentru că acolo aceste documente trebuie să fie examinate şi ei deja au depăşit acest termen. Ar putea să încerce să obţină o altă dată la sfârşitul lunii sau luna octombrie, dar toate lucrurile de aici se amână. Din câte ştiu, FMI nu îi place să dea bani în campanie electorală. Cu cât ne apropiem mai mult de electorală, cu atât se micşorează aceste şanse”, a spus Maia Sandu.

Preşedintele PAS este de părere că R. Moldova are nevoie de bani acum, indiferent cine este la guvernare.

„Şi dincolo de faptul dacă mai vine acest program cu FMI, de care avem nevoie, e nevoie de aceşti bani nu pentru ca Igor Dodon să îşi finanţeze poiectele electorale, dar pentru ca să se ofere ajutor economiei. Şi dacă nu se mişcă lucrurile cu programul cu FMI este sub semn de întrebare şi asistenţa ce urmează să vină de la UE. După ce acest Guvern a ratat ultima tranşă din asistenţa macrofinanciară, UE a zis că haideţi că vrem să vă ajutăm şi venim cu un nou program de asistenţă macrofinanciară. Şi era gata să deburseze cele 50 de milioane de euro acum, foarte repede, dar, iarăşi, dacă nu este program cu FMI, atunci şi acest spriin din partea UE sub semnul întrebării”, a menţionat liderul PAS.

Maia Sandu a mai menţionat că preşedintele R. Moldova vrea să se distanţeze de Guvernul Chicu şi să nu poarte responsabilitate.

„Dodon spune multe lucruri şi nu este consecvent. Nu putem avea încredere când spune că va demite or nu Guvernul. Cert este un lucru şi el recunoaşte că Guvernul lui este un dezastru. El încearcă să se spele de acest Guvern şi responsabilitatea ce o poartă. E clar că lui i s-a făcut acru de acest guvern şi ar vrea să se distanţeze de acest Guvern şi să nu poarte responsabilitate”, a mai menţionat liderul PAS.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata