Maia Sandu: În gruparea lui Platon sunt și judecători, și procurori

0 121

Controversatul om de afaceri Veaceslav Platon ar avea grupări de oameni în mai multe instituții ale statului care-l ajută să-și realizeze schemele. Printre aceștia s-ar enumera chiar și judecători și procurori. Declarații în acest sens au fost făcute de președintele R.Moldova Maia Sandu, scrie deschide.md.

Președintele susține că are și nume concrete ai oamenilor lui Platon din anumite instituții, pe care Procuratura Generală ar trebui să le verifice.

„În gruparea lui Platon sunt și judecători, și procurori, sunt și oameni din alte instituții publice și din afara instituțiilor publice. Așa funcționează așa grupări, nu există doar o persoană care să poată pune la punct și să realizeze toate aceste scheme. Din păcate în aceste grupări sunt oameni care ar trebui să facă justiție. (…) Eu am niște informații, suspiciuni pe care Procuratura ar trebui să le verifice. Sunt sigură că acele nume au ajuns și la procuratură și nu vedem din păcate nicio acțiune”, a declarat Maia Sandu în cadrul emisiunii Secretele Puterii de la Jurnal TV.

Totodată, președintele a spus că nu încearcă să spună dacă printre acele nume, care lucrează pentru Platon, ar fi și procurorul general Alexandr Stoianoglo, însă a spus că așteaptă de la procuror să facă ordine în instituție.

Maia Sandu s-a referit și la atacurile asupra sa venite din partea lui Veaceslav Platon. Președintele susține că controversatul om de afaceri recurge la asemenea acțiuni, deoarece are frică, că după alegeri, datorită demarării anumitor reforme, acesta nu va mai putea să cumpere judecători sau procurori.

„Lui Platon îi este frică că în viitorul Parlament va fi o majoritate de oameni cinstiți pe care el n-o să-i poată să-i cumpere, să-i atragă în capcanele lui cu tot felul de tranzacții. El are un interes foarte clar, ca să nu se întâmple asta, să nu avem un parlament cinstit, pentru că înțelege că atunci vor demara celalalte reforme, că nu va mai putea cumpăra judecători, că nu va mai avea procurorii lui și că urmează să răspundă pentru abuzurile pe care le-a comis până acum. De aici vine acest atac la mine și la adresa partidului care mă susține”, a declarat președintele.

În contextul celor expus Maia Sandu a declarat că a avut mai multe discuții cu procurorul general Alexandr Stoianoglo, în cadrul cărora și-a expus nedumerirea față de faptul că nu există progrese pe cazurile de corupție mare și că există suspiciuni că unii angajați ai procuraturii fac altceva decât să stea la straja legii.

„Procurorul general trebuie să demonstreze rezultate. Dacă nu le demonstrează nu văd de ce ar rămână în funcție un om care nu reușește. Să ne demonstreze că poate…”, a spus președintele.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata