Maia Sandu: În turul doi, contez pe sprijinul liderilor unionişti. Dezgheţarea relaţiilor cu România este prioritatea „zero”

0 102

În turul doi al alegereilor prezidenţiale contez pe sprijinul liderilor unioniştil, iar la baza scepticismului unioniştilor şi a vorbitorilor de limbă rusă stau minciunile, falsurile şi propaganda, a declarat candidata PAS la alegerile prezidenţiale, Maia Sandu, la emisiunea Punctul pe AZi de la postul TVR MOLDOVA. Aceasta amai precizat că dezgheţarea relaţiilor cu România este prioritatea „zero” a Republicii Moldova.

Maia Sandu a spus că, în Republica Moldova, sunt probleme comune pentru întreaga societatea.

„Nimănui nu îi place să fie furat, nimănui nu îi place batjocura, nimănui nu îi place ca statul să îşi bată joc de cetăţenii cinstiţi, care îşi plătesc impozitele corect. Oamenii vor ca drepturile lor să fie respectate, ca nepoţii şi copiii lor să fie aproape. Şi vorbitorii de limbă rusă care fac afaceri şi vorbitorii de limbă română care fac afaceri vor drepturi egale pentru bussines. Acestea sunt lucrurile comune”, a spus Maia Sandu.

Candidata PAS a precizat că, din cauza propagandei, oamenii au fost puşi pe baricade şi s-a ajuns la dezbinare.

„Sunt conştientă că, după ce voi câştiga alegerile, una din cele mai importante sarcini este unirea cetăţenilor, în sensul în care să depăşim dezbinările. Doar o societate unită poate depăi cu bine provocările majore cu care se confruntă”, a declarat candidata PAS.

În context, Maia Sandu a declarat că nu este împotriva unei relaţii bune cu Rusia, iar Dodon a folosit relaţia cu Rusia în scopuri personale.

„Nici problemele simple în relaţia cu Rusia nu au fost găsite soluţii. Trebuie să avem o relaţie bună cu Rusia, strict în interesul cetăţenilor Republicii Moldova”, a spus Maia Sandu, care a spus că prioritatea „zero” este dezgheţarea relaţiei cu România şi refacerea relaţiilor cu Uniunea Europeană.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata