Maia Sandu, întrevedere cu Daniel Ioniţă: „România a fost mereu un prieten bun pentru cetăţenii noştri”

0 49

Preşedintele ales Maia Sandu a avut o întrevedere cu Ambasadorul României în Republica Moldova, Daniel Ioniţă. Maia Sandu a adus mulţumiri pentru felicitările Preşedintelui României, Klaus Iohannis, şi Prim-ministrului României, Ludovic Orban, şi i-a mulţumit domnului Ambasador pentru susţinerea fermă şi ajutorul constant oferit de România ţării noastre.

„România a fost mereu un prieten bun pentru cetăţenii noştri, mai ales în perioade complicate. Suntem foarte recunoscători pentru susţinerea acordată de România, inclusiv în pandemie. Le mulţumesc încă o dată, personal, dar şi în numele oamenilor din Republica Moldova, medicilor şi asistenţilor români, care ne-au sărit în ajutor atunci când pandemia începea să se declanşeze şi la noi în ţară.”, a declarat Maia Sandu.

Preşedintele ales Maia Sandu a accentuat că Republica Moldova intră într-o nouă etapă a politicii externe, de scoatere a ţării din izolare şi de aprofundare a relaţiilor bilaterale în beneficiul cetăţenilor noştri. „Îmi doresc foarte mult să reluăm cât mai curând proiectele demarate de echipa noastră la guvern în parteneriat cu Guvernul României, şi anume proiectele de infrastructură, inclusiv în domeniul energetic. De asemenea, avem nevoie de sprijin suplimentar pentru a depăşi pandemia”, a menţionat Maia Sandu.

Preşedintele ales Maia Sandu a declarat că este important ca toate aceste proiecte să fie lansate cât mai curând, pentru ca cetăţenii să simtă beneficii directe cât mai repede. Maia Sandu a precizat că cetăţenii i-au oferit un mandat puternic de întărire a instituţiilor şi că va depune toate eforturile pentru ca Republica Moldova să aibă o justiţie independentă, să se curăţe de judecători şi procurori corupţi şi să pornească motoarele economiei pentru o viaţă bună acasă: „Sunt sigură că vom reuşi aceste lucruri, mai ales învăţând din experienţa României şi cu sprijinul partenerilor români.”

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata