Maia Sandu la ședința Consiliului Suprem de Securitate: Despre schemele lui Nichiforciuc și Andronachi le știu și copiii la grădiniță

0 152

În premieră, ședința Consiliului Suprem de Securitate, în noua componență, este prezidată de către președintele Maia Sandu.

Contrar tradiției, noul președinte al R. Moldova, a ținut ca presa să asiste la ședința de astăzi a Consiliului Suprem de Securitate,

în cadrul căreia a transmis mesaje răspicate conducătorilor instituțiilor de drept din R. Moldova.

Potrivit șefului statului, populația acestei republici trăiește „drame peste drame” din cauza corupției pe care procurorii, polițiștii și judecătorii

din R. Moldova nu o observă.

Maia Sandu a remarcat că niciun dosar de rezonanță nu a fost dus la capăt, iar schemele de corupție nu sunt oprite nici astăzi.

Președintele a oferit exemplul celor implicați în jaful bancar „care sunt lăsați să-și facă partide și pretind la funcții înalte în stat”.

„Despre schemele lui Nichiforciuc și Andronachi știu și copiii de la grădiniță, numai organele de drept nu vor să știe”, a acuzat Maia Sandu.

Președintele a insistat ca „instituțiile publice să funcționeze conform legii”, pentru a „pune capăt dezmățului”,

specificând faprul că acest lucru nu înseamnă „presiune pe justiție”.

„Dacă nu o să opriți corupția, oamenii o să iasă în stradă și o să vă pedepsească așa cum știu ei”, a mai declarat Maia Sandu.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata