Maia Sandu susţine că nu va solicita întrevederi cu Vadim Krasnoselskii

0 52

Preşedintele ales, Maia Sandu, nu va solicita o întrevedere cu liderul de-facto de la Tiraspol Vadim Krasnoselskii. Potrivit Maiei Sandu, în prezent nu ar vedea necesitatea unei astfel de iniţiative. Declaraţiile au fost făcute în cadrul emisiunii „Moldova în direct” de l postul public de televiziune, notează IPN.

„Eu voi munci că se rezolv problemele cetăţenilor, atunci când vor apărea aceste probleme. Eu mă întâlnesc cu oameni care respectă integritatea teritorială şi suveranitatea Republicii Moldova”, a punctat Maia Sandu.

De asemenea, în raport cu regiunea din stâng Nistrului, Maia Sandu susţine că va depune toate eforturile pentru a stopa contrabandă din regiune.

„Un lucru pe care voi continua să-l fac, un lucru pe care l-am început când eram în funcţie de prim-ministru, este să opresc schemele de corupţie şi contrabandă. Ţineţi minte că noi am reuşit să oprim total contrabanda de ţigări în cele cinci luni şi veţi vedea acest lucru şi în rapoartele misiunilor internaţionale. Nu a fost deloc contrabandă cu ţigări. Acum aceasta contrabandă cu ţigări prin regiune s-a întors la volumul de 5 miliarde de bucăţi pe an. De ce, pentru că cineva face banii pe asta. Aici vom munci foarte mult”, a declarat Maia Sandu.

Referitor la poziţia sa faţă de prezenţa trupelor ruseşti din regiune, preşedintele ales susţine că Republicii Moldova a avut o poziţie unică în toate timpurile, cea de retragere a trupelor de pe teritoriul ţării.

„Acesta este poziţia Republicii Moldova dintotdeauna, nu este o noutate, este doar o continuare a poziţiei corecte a Republicii Moldova. Toate guvernările în Republica Moldova au avut aceeaşi poziţie că acest grup operativ al forţelor ruse trebuie să se retragă şi muniţiile trebuie retrase. Eu voi continua, pentru că este foarte important să ne fie respectată integritatea teritorială şi independenţa ţării”, a menţionat Maia Sandu.

Referitor la locuitorii din stânga Nistrului care au votat pentru Maia Sandu, preşedintele nou ales este de părerea că aceşti cetăţeni îşi doresc schimbarea. „Asta vorbeşte despre faptul că şi oamenii de acolo îşi doresc schimbarea, cu toţii suferă de sărăcie, suferă de migraţiune pentru că pleacă cei dragi şi doresc să îşi îmbunătăţească condiţiile de viaţă”, a concluzionat Maia Sandu.

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata