Maia Sandu susține că PAS are probe care ar demonstra că Igor Dodon intenționează să falsifice alegerile prezidențiale

0 109

Maia Sandu, susține că Partidul Acțiune și Solidaritate are probe care ar demonstra că Igor Dodon, candidatul susținut de PSRM, intenționează să falsifice alegerile prezidențiale din 1 noiembrie. Potrivit liderei PAS, Igor Dodon  alocat 2 milioane de euro pentru a cumpăra voturi din regiunea transnistreană. Declarația a fost făcută de către lidera PAS, Maia Sandu, în cadrul emisiunii Politica Nataliei Morari de la TV8.

Maia Sandu, candidat PAS: „Avem dovezi că Dodon vrea să falsifice înregistrările la CEC prin care să ceară deschiderea mai multor secții de vot din Rusia. O să prezentăm probe. Sunt oameni care nu sunt în Rusia, aceste cereri se fac aici pe loc în R. Moldova în numele unor oameni ar fi plecați în Rusia. E cineva aici care completează aceste formulare. Vom depune plângere pentru că este caz penal atunci când cineva se dă drept altcineva.

Potrivit liderei PAS, Igor Dodon a alocat două milioane de euro pentru a cumpăra voturi din regiunea transnistreană pentru alegerile prezidențiale din 1 noiembrie.

Ei se pregătesc să cumpere voturi din Transnistria contra a două milioane de euro. Imaginați-vă câți bani dau ei pentru vot. Noi știm suma, dar nu știm detalierea costurilor. Știu dintr-o sursă sigură și serioasă. Când o să eliberăm instituțiile de sub controlul lui Igor Dodon, o să cerem pornirea unor cercetări și cauze.  Ieri ne-au z zis oamenii că știu cazuri concrete că oamenii din Transnistria votau în câteva secții de vot și nu o singură dată cu listele. Ei votau într-o secție de vot, apoi se mutau mai la vale și din nou votau. Oamenii se lăudau că au făcut 800 de lei într-o zi votând”.

Astăzi, Igor Dodon și-a anunțat candidatura la alegerile prezidențiale. Ulterior, candidatul susținut de PSRM la alegerile prezidențiale din 1 noiembrie, Igor Dodon a declarat că nu va participa la dezbaterile electorale de la posturile TV și nici nu va avea panouri publicitare.

Alegerile prezidențiale din acest se vor desfășura pe 1 noiembrie.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata