Maia Sandu: „Ultima oară am vorbit cu Igor Dodon un an în urmă”. Despre ce intenționează să discute cu Ion Chicu în viitorul apropiat

0 44

Președinte aleasă Maia Sandu a declarat luni, 30 noiembrie, că ultima oară a discutat cu Igor Dodon acum un an, menționând că nu crede în intențiile pozitive ale acestuia, iar cu premierul Ion Chicu intenționează să se întâlnească în viitorul aproapiat pentru „ afla care este situația reală în țară, întrucât pe cea financiară deja o cunoaște”.

„Nu am discutat nici până la alegeri și nici după alegeri. Cu Igor Dodon ultima oară am discutat un an în urmă. Nu cred în intențiile sale pozitive. Anul trecut, Guvernul pe care l-am condus a fost demis de majoritatea parlamentară din cauza reformelor justiției pe care noi le-am promovat, pentru că majorității parlamentare i-a fost frică de măsurile pe care noi le-am pornit atunci. În acest an, cetățenii mi-au dat un mandat puternic anume pentru combaterea corupției”, a declarat Maia Sandu.

Președinta aleasă consideră că trebuie organizate alegeri parlamentare anticipate.

„Pornind de la lucrurile care s-au întâmplat anul trecut și de la reacția Parlamentului de anul trecut și de la mandatul poporului dat pentru lupta împotriva corupției, este clar că Parlamentul trebuie dizolvat și trebuie să avem alegeri parlamentare anticipate ca să fie resetat Legislativul și ca să avem alt Guvern”, a argumentat Maia Sandu.

Întrebată dacă va avea întâlniri săptămânale cu premierul Ion Chicu, așa cum se desfășoară până în prezent (în formatul Igor Dodon, Zinaida Greceanîi și Ion Chicu), și dacă va accepta votul socialiștilor pentru învestirea noului Guvern, Maia Sandu a răspuns: „Noi am văzut ce înseamnă voturile socialiștilor încă anul trecut. Socialiștii nu sunt gata să sprijine reforma justiției și măsuri de combatere a corupției. Dinpotrivă, au demis Guvernul pe care l-am condus în momentul când au realizat că aceste reforme vor deveni realitate. Un Guvern susținut de socialiști nu va avea puterea să îndeplinească lucrurile pe care le cere astăzi poporul”.

Maia Sandu a precizat că intentionează să aibă o întâlnire cu premierul Ion Chicu.

„Pentru a afla care este situația reală în țară pentru că știu care este situația financiară, inclusiv din perspectivă politicii externe pe care intenționeaz să o promovez. O să lucrez pentru ca să aduc mai multă finanțare pentru Republica Moldova, dar pentru aceasta trebuie să știu care este situația reală. Intenționez să îi transmit lui Chicu și mesajele pe care le-am făcut publice în raport cu întreprinderea unor măsuri pentru a îmbunătăți situația creată de criza pandemică”, a menționat președinta aleasă.

 

 

sursa: cotidianul.md

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata