Maia Sandu va acționa în judecată posturi TV, dar și pe Igor Dodon

0 96

Candidata PAS, Maia Sandu, a anunțat luni, 9 noiembrie, că va acționa în judecată mai multe posturi de televiziune și de radio din R. Moldova, dar și pe contracandidatul ei din turul doi al alegerilor prezidențiale, candidatul indepenedent, susținut public de către Partidul Socialiștilor, Igor Dodon, pentru difuzarea unui spot publicitar pe care membrii PAS îl cataloghează drept „complet mincinos, și calomnios”. Declarațiile au fost făcute de Maia Sandu luni seară, 9 noiembrie, în cadrul emisiunii Cutia Neagră de la TV8, scrie zdg.md.

„Am anunțat și sursa acestor fake-uri, aceasta este Igor Dodon și echipa lui, dar am anunțat și toate posturile de televiziune și radio, care au difuzat un spot care este total mincinos, calomnios, i-am anunțat că o să mergem în instanța de judecată, indiferent de ce aranjamente contractuale au, dar asta este ilegal ceea ce fac ei și, da, vom merge în instanța de judecată. Acum mergem, acum am colectat toată informația despre cei care transmit aceste spoturi calomnioase la adresa mea și merg în instanța de judecată. Da, vom acționa în judecată aceste posturi tv și de radio și pe Igor Dodon”, a declarat Maia Sandu.

ZdG a scris anterior că în toate campaniile electorale în care a participat Igor Dodon sau un om apropiat Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) au fost răspândite mai multe informații care ulterior s-au dovedit a fi false. Sunt șiretlicuri la care Igor Dodon recurge și în campania electorală pentru alegerile prezidențiale din 2020, după ce a făcut-o în 2011, 2015, 2016. Practica a fost folosită în trecut de Partidul Democrat din Moldova (PDM), cea mai recentă mostră fiind alegerile parlamentare din 2019, când formațiunea a distribuite pliantele electorale cu informații false despre PSRM și blocul ACUM.

Candidata PAS, Maia Sandu și candidatul independent, susținut public de către Partidul Socialiștilor din R. Moldova, Igor Dodon, se vor întâlni în turul II al alegerilor prezidențiale, care va avea loc pe 15 noiembrie curent. În urma primului tur de scrutin care s-a desfășurat duminică, 1 noiembrie, Maia Sandu a acumulat 36,16% din voturi, iar Igor Dodon – 32,61%.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata