Maia Sandu: Voi avea o întrevedere cu Ion Chicu pentru a afla care este situația reală în R.Moldova

0 52

Președintele ales al R.Moldova, Maia Sandu, anunță că ar urma să aibă o întrevedere cu premierul Ion Chicu. Totuși, ea este de părere că acest Guvern ar urma să plece după ce Parlamentul va aproba Bugetul de stat pentru anul 2021. Declarația a fost făcută cu puțin timp în urmă în cadrul unei conferințe de presă.

„Intenționez să am o discuție cu Ion Chicu pentru a afla care este situația reală în țară. Vreau să știu care este situația financiară, inclusiv din perspectiva politicii externe pe care intenționez să o promovez. Cum am declarat, o să lucrez ca să aduc mai multă finanțare în R.Moldova, dar pentru asta trebuie să știu care este situația reală”, a declarat ea.

La fel, Maia Sandu a precizat că discuția se va axa și pe subiectele privind măsurile urgente „pentru a îmbunătăți situația creată de criza pandemică”.

Totuși, președintele ales susține că Guvernul condus de Chicu „trebuie să plece”.

„În aceste alegeri, prin votul pe care l-au dat, oamenii nu au votat numai împotriva lui Igor Dodon, dar și împotriva Guvernului său, împotriva actualei guvernări și politicilor promovare de aceasta. (…) Acest Guvern trebuie să plece”, a punctat Sandu.

Întrebată dacă va accepta voturile deputaților PSRM pentru formarea unui Executiv pro-prezidențial, președintele ales a declarat că „un guvern susținut de socialiști nu va avea puterea să îndeplinească lucrurile pe care le cere azi poporul, și anume măsuri de combatere a corupției și reforma justiției”.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata