Maia Sandu: Vreau să-l întreb pe premierul Ion Chicu dacă îi place să fie Guvernul lui Șor, dacă îi place să fie Guvernul expiratului Dodon

0 245

Președintele ales, Maia Sandu, l-a îndemnat premierul Ion Chicu să-și de demisia, „aceasta fiind cea mai scurtă cale spre alegerile parlamentare anticipate”.

În discursul ținut în fața mulțimii adunate în Piața Marii Adunări Naționale, Maia Sandu a menționat că acest protest nu este al unor partide politice sau despre ideologii, dar este protestul oamenilor care merită o țară bună pentru toți.

Președintele ales l-a acuzat pe Igor Dodon și deputații din coaliția parlamentară de corupție și fărădelege. Potrivit ei, Igor Dodon încearcă să dea foc la țară, el încearcă să provoace haos, să adâncească criza, să facă viața oamenilor și mai grea. În felul acesta, el se răzbună pe oamenii că nu l-au votat, a menționat Maia Sandu .

„Așa încearcă să se țină el de putere ca să poată în continuare el și camarazii lui să fure nepedepsiți. Ignorând votul dumneavoastră din 15 noiembrie a creat o majoritate parlamentară care a transformat Parlamentul într-o găinărie, un atac la adresa cetățenilor. Această majoritate PSRM – ȘOR îl slujește pe Dodon și nu poporul. Această majoritate adoptă în grabă legi, cu încălcarea tuturor normelor, legii, cu încălcarea Constituției. Legile adoptate de el în aceste zile reprezintă un risc pentru securitatea statului, vin să reducă puterea președintelui. Ca să nu putem lupta împotriva corupției. Aceste legi pun în pericol bugetul statului”, a declarat Maia Sandu.

Președintele ales l-a îndemnat premierul, Ion Chicu, să-și dea astăzi demisia.

„Vreau să-l întreb pe premierul Ion Chicu dacă îi place să fie Guvernul lui Șor, dacă îi place să fie Guvernul expiratului Dodon. Vreau să-l întreb dacă îi place să protejeze în continuare acest Parlament compromis. Această nebunie trebuie să înceteze. Guvernul trebuie să meargă în demisie și imediat să pornească mecanismul de declanșare a alegerilor parlamentare anticipate”, a mai spus președintele ales. 

Maia Sandu a îndemnat oamenii la unitate, indiferent de limba și viziunea politică.

 

 

sursa: radiochisinau.md

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata