Mama unui adolescent și-a găsit fiul spânzurat în dormitor, în timpul carantinei. Ce face acum femeia

0 117

Mama unui adolescent de 14 ani și-a găsit fiul spânzurat în dormitor, iar acum se învinovățește că nu i-a recunoscut semnele depresiei.

Femeia lucrează ca asistentă, îngrijind bolnavii cu coronavirus și nu și-a închipuit că fiul ei, Sam, va fi atât de afectat de carantină și izolare.

Tracey Tyler, în vârstă de 40 de ani, a venit acasă din tura de noapte și l-a găsit pe fiul ei, Sam, spânzurat. Drama s-a petrecut pe 25 mai, iar femeia a reușit cu greu să vorbească despre drama prin care trece.

Acum, Tracey postează constant mesaje pe contul ei de Facebook pentru a atrage atenția și altor părinți ai căror copii au fost afectați psihic de izolare și speră să le fie altora de folos, dacă pe fiul său nu a știut cum să-l ajute.

„Vreau să distribui permanent acest mesaj în memoria lui Sam, chiar dacă va ajuta chiar și o singură persoană. Întrebați-vă copiii cele mai ciudate lucruri, dacă s-au gândit să se rănească singuri sau să-și ia viața. Marea Britanie are cea mai mare rată a sinuciderilor din toată lumea. Trebuie să ne învățăm cât mai devreme copiii să vorbească despre sentimentele lor. Dacă i s-a întâmplat lui Sam i se poate întâmpla oricărui alt copil. Sinuciderea este o soluție permanentă la o problemă temporară #lumealuisam” a scris Tracey pe contul ei de Facebook.

Ca orice copil de vârsta lui, Sam râdea și glumea cu prietenii, vorbea la telefon și juca jocuri online. Planifica cu prietenii săi o călătorie la plajă la ridicarea carantinei, povestește mama lui, potrivit publicației Daily Mail.

 

tracey si sam

„Se simțea izolat în timpul carantinei, dar când am plecat la servici, el era la calculator, cu căștile pe urechi, râdea cu prietenii săi. Își făceau planuri să meargă la pescuit” și-a amintit Tracey.

În acea zi, ea și-a luat un schimb dublu pentru a-și ajuta colegii de pe secția de coronavirus, așa că nu s-a mai întors acasă decât dimineața. Atunci a făcut groaznica descoperire, iar acum nu poate să nu se gândească dacă ar fi putut să prevină sinuciderea copilului ei.

Sam nu a lăsat nici măcar un bilet

„Cred că dacă ar fi fost în rutina lui zilnică, la școală, nu s-ar fi întâmplat. Față de perioada anterioară, și-a schimbat doar programul, dar la fel ca toți copiii: dormea ziua și se juca jocuri pe calculator noaptea” a adăugat femeia.

Mama lui nu a bănuit nicio clipă drama care avea să se întâmple, mai ales că Sam era un copil echilibrat, confruntat doar cu problemele tipice adolescenților.

„Este greu să știu că fiul meu a ales să-și încheie socotelile cu viața, fără nicio explicație. Nu a lăsat nici măcar un bilet” a spus mama acestuia.

„Sam era era foarte popular, nu avea griji la școală, avea o iubită minunată. Râdea și glumea mereu. Avea un râs contagios – și acum îl aud. Sam avea o inimă de aur, toată lumea spunea întotdeauna asta despre el. Dacă ai fi un băiețel de 14 ani, ai vrea să fii ca el. I-a plăcut sportul. Avea tot ce își dorea” își amintește mama lui.

Tracey mai are doi copii și atrage atenția că izolarea și carantina îi afectează puternic, mai ales pe cei mici, dar și pe adulți.

„Închiderea școlilor a contat foarte mult, pentru că au ieșit din rutină iar Sam se simțea atât de izolat” a mai spus ea, îndemnând părinții să poare conversații incomode cu copii lor, pentru că astfel le pot salva viața.

Statisticile arată că la fiecare 90 de minute, cineva se sinucide în Marea Britanie.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata