Marina Tauber a dezvăluit motivul pentru care Petru Jardan a lipsit de la ședința parlamentului

0 170

Deputatul fracțiunii Partidul „ȘOR” Petru Jardan a lipsit de la ședințele parlamentului din 18 și 19 martie din motivul că este bolnav.

În cadrul unui briefing de presă, colega sa de fracțiune Marina Tauber a precizat că acesta așteaptă rezultatul testului la coronavirus.

„Domnul Jardan este bolnav. Și ieri și astăzi a transmis cereri oficiale și este posibil, din păcate, să fie coronavirus.

Așteptăm rezultatul testului”, a declarat deputata Marina Tauber.

Amintim că procurorul general a solicitat ridicarea imunității în vederea reținerii, arestării, percheziționării și trimiterii în judecată

a deputaților Petru Jardan și Denis Ulanov. Președinta parlamentului Zinaida Grecianîi a propus Comisiei juridice să examineze, sâmbătă, cererea procurorului general, iar duminică a propus convocarea Biroului permanent al parlamentului.

Potrivit Procuraturii Generale, Denis Ulanov este cercetat sub aspectul ”escrocheriei” și ”spălării de bani”,

ambele infracțiuni săvârșite în proporții deosebit de mari și în interesele unei asociații criminale.

În cazul lui Petru Jardan, potrivit materialelor urmăririi penale, ar fi comis ”abuz de serviciu”, în proporții deosebit de mari,

în interesul unui grup criminal organizat și în detrimentul intereselor Întreprinderii de Stat ”Aeroportul Internațional Chișinău”, aflată în perioada concesionări.

 

 

sursa: newsmaker.md

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata