Mark Tkaciuk, despre dizolvarea Parlamentului: Nu există cale constituţională

0 150

Membrul Comitetului Executiv al Partidului Congresului Civic, Mark Tkaciuk, consideră că Parlamentul poate fi dizolvat

numai pe baza Declaraţiei privind “caracterului captiv al statului” adoptată de Parlament în iunie 2019.

Potrivit Infotag, el a afirmat acest lucru la postul de televiziune TVC21, scrie sursa citată.

“Nu există nicio modalitate constituţională de a dizolva acest Parlament, care a fost preluat de un grup de criminali.

Să ne amintim că, în urmă cu trei luni, atât Maia Sandu (care se consideră preşedintele Republicii Moldova), cât şi Igor Dodon au luptat între ei,

promiţând alegeri anticipate cetăţenilor. Chiar şi atunci le-am adresat întrebarea: “Cum veţi face acest lucru?”

Preşedintele Republicii Moldova nu are astfel de oportunităţi. Ea trebuie să respecte litera legii. Cu ce ocazie ar trebui aceşti tipi, deputaţii, să părăsească Parlamentul? Pentru cei mai mulţi dintre ei, aceasta este o afacere profitabilă, mai profitabilă chiar decât traficul de droguri sau vânzarea de organe umane”, a declarat el.

Tkaciuk este sigur că nimic nu se va întâmpla în viitor cu acest Parlament.

“Din când în când, vor apărea vorbe despre necesitatea dizolvării şi gata. Ei vor spune: “Suntem pentru o perioadă, cât timp va dura criza”, ”

până când vom realiza stabilitatea”. Şi Sandu va ridica cu stricteţe degetul şi va spune: “Vom găsi modalităţi constituţionale de a se dizolva”, consideră politicianul.

În opinia sa, “nu există o cale constituţională de a ieşi din situaţia politică actuală, dar această pagină din istoria Moldovei trebuie întoarsă”.

“Şi pentru aceasta, actualul Parlament trebuie dizolvat. Nu doar că este criminal, el nu este reprezentativ, fiind ales în baza unui sistem mixt.

Ei trebuie alungaţi din Parlament sau vom simţi tot timpul această miasmă a gunoiului politic, care sunt deputaţii acestei legislaturi”, a subliniat Tkaciuk.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata