Mărturiile unui medic american care a lucrat timp de 256 de zile non-stop în secția Covid-19

0 88

Un medic din statul american Texas a lucrat timp de 256 de zile, fără pauză, în secția dedicată pacienților infectați cu Covid-19.

Dr. Joseph Varon, șeful spitalului United Memorial Medical Center din Houston a vorbit despre momentul în care a fost fotografiat îmbrățișând un pacient infectat cu Covid-19 și a îndemnat oamenii să respecte măsurile sanitare și să se protejeze, conform CNN.

„În momentul în care am intrat în unitatea Covid, am văzut un pacient în vârstă care se ridicase din pat și încerca să iasă din camera. Când l-am întrebat de ce plânge, mi-a spus că vrea doar să fie cu soția lui. Așa că l-am luat în brațe”, a spus dr. Varon.

Mai multe imagini, în galeria foto de mai jos.

Numărul de persoane spitalizate cu Covid-19 în Statele Unite a ajuns la un nou record luni, iar autoritățile din mai multe state și-au manifestat îngrijorarea că spitalele ar putea deveni suprasolicitate.

Dr. Joseph Varon, care a lucrat non-stop timp de 256 de zile, s-a declarat frustrat de faptul că numărul persoanelor spitalizate cu Covid-19 este încă în creștere, în mare parte din cauza faptului că americanii nu iau în serios măsurile sanitare.

„Este foarte dificil. Vă puteți imagina. Sunteți într-o cameră în care oamenii intră îmbrăcați în costume spațiale și nu puteți comunica cu nimeni, doar prin telefon dacă sunteți norocoși. Este foarte dificil, mai ales dacă ești în vârstă și mai ales pentru că te simți singur. Te simți izolat”, a spus dr. Varon.

„Nu știu ce m-a determinat să continui. Nu știu cum de nu am cedat. Asistentele mele au cedat. Asistentele plâng în mijlocul zilei pentru că sunt triste, de multe ori din situații de acest gen. Pacienți care plâng pentru că le este dor de familia lor”, a adăugat medicul.

Dr. Varon a făcut apel americanilor să respecte măsurile pentru combaterea Covid-19 și să se protejeze pe ei și pe cei apropiați.

„Fac asta în fiecare zi, iar oamenii sunt acolo și fac numai lucruri greșite. Oamenii sunt în baruri, restaurant, mall-uri, este o nebunie. Noi lucrăm și lucrăm și lucrăm și oamenii nu ascultă și ajung în secția mea de terapie intensive”, a spus medicul.

„Oamenii trebuie să știe următorul lucru – nu vreau să fie nevoie să îi îmbrățișez. Trebuie să facă lucrurile de bază: să mențină distanța social, să poarte mască, să se spele pe mâini și să evite locurile agglomerate. Foarte simplu. Dacă oamenii pot face asta, personalul medical va reuși, sper, să se mai odihnească”, a adăugat dr. Varon.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata