Mașini de 12 milioane de lei furate din UE, aduse în Moldova: 7 reținuți

0 119

Șapte peroane au fost reținute, fiind bănuite în sustragerea mai multor automobile de pe teritoriul UE, în valoare de 12 milioane de lei.

Procurorii din cadrul Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) de comun cu ofițerii Direcției investigații criminalitate organizată a  INI, prin sprijin analitic din partea IGP  au reușit, în aproximativ patru luni, să dea în vileag modul de activitate al grupului criminal organizat vizat.

Conform expertizelor criminalistice, s-au constatat elemente de falsificare a numerelor de identificare a unor automobile.

În rezultat, recent au fost reținute șapte persoane și au fost ridicate 25 de automobile. Joi, în baza demersurilor procurorilor, trei membri ai grupului criminal au fost plasați în arest preventiv, trei – în arest la domiciliu, iar altuia i-a fost aplicată măsură non-privativă de libertate.

În cadrul investigațiilor urmează a fi stabilit întreg cercul persoanelor implicate în schema criminală, inclusiv angajați ai unor autorități publice.

Dacă vinovăția făptuitorilor va fi demonstrată în instanța de judecată, potrivit legii penale, aceștia riscă o pedeapsă cu închisoarea de la 4 la 10 ani.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata