Medicul care a descoperit Ebola avertizează că noi virusuri mortale ar putea lovi omenirea: „O amenințare pentru umanitate”

0 327

Medicul care a descoperit Ebola avertizează că noi virusuri mortale ar putea lovi omenirea.

Profesorul Jean-Jacques Muyembe Tamfum, care a ajutat la descoperirea virusului Ebola în 1976,

a declarat că omenirea se poate confrunta cu un număr necunoscut de noi virusuri, transmite Daily Mail.

El a spus că noile virusuri ar putea fi fatale, avându-și originile în pădurile tropicale din Africa.

„Suntem acum într-o lume în care vor apărea noi agenți patogeni și asta constituie o amenințare pentru umanitate”, a mai spus acesta.

Profesorul susține că viitoarele pandemii ar putea fi mai rele decât Covid-19.

În Ingende, Republica Democrată Congo, un pacient, care și-a păstrat anonimitatea, prezenta simptome timpurii ale febrei hemoragice.

Pacientul a făcut un test Ebola, dar medicii se tem că este pacientul zero al „bolii X”.

Acest nou agent patogen s-ar putea răspândi la fel de repede precum noul coronavirus, dar ar avea o rată a mortalității între 50 și 90%.

„Boala X” este ipotetică în prezent, dar oamenii de știință se tem că ar putea duce la distrugere în întreaga lume, potrivit OMS.

Profesorul Muyembe a prelevat primele probe de sânge de la victimele unei boli misterioase, numită ulterior Ebola, când era un tânăr cercetător.

Boala a provocat hemoragii și a ucis aproximativ 88% dintre pacienți și 80% din personalul care lucra la spitalul de misiune Yambuku când a fost descoperită prima dată.

Fiolele de sânge au fost trimise în Belgia și SUA, unde oamenii de știință au găsit un virus în formă de vierme.

Profesorul a avertizat cu privire la multe alte boli zoonotice, cu transmitere de la animal la om, care ar putea apărea.

Febra galbenă, diferite forme de gripă, rabie și boala Lyme se numără printre cele zoonotice.

Experții spun că numărul tot mai mare de astfel de virusuri este în mare parte rezultatul distrugerii habitatelor animalelor și comerțului cu animale sălbatice.

Animalele vii din așa-numitele piețe „umede” reprezintă o amenințare mai mare, iar „Boala X” poate trăi în interiorul oricăruia dintre animalele de acolo.

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata