Membri ai Partidului Democrația Acasă îl acuză pe liderul formațiunii de trădare

0 171

Disensiuni în Partidul Democrația Acasă. Mai mulți membri ai formațiunii îl acuză pe liderul acesteia,Vasile Costiuc, că a elaborat lista electorală pentru alegerile din 11 iulie fără să-i consulte și că ar fi luat bani pentru primele locuri pe listă. Într-o conferință de presă la IPN, Vasile Costiuc  a fot numit „escroc și trădător”, colegii imputându-i că a inclus pe lista partidului persoane care îi reprezintă pe Ilan Șor și Vlad Plahotniuc. transmite IPN.

Ion Garștea, președinte al Organizației Teritoriale Orhei, a menționat că Vasile Costiuc a falsificat acte prin care a fost reales președinte al partidului. Congresul partidului a avut loc doar pe hârtie. La el nu au participat membrii formațiunii politice, iar aceasta reprezintă încălcări ale legislației în vigoare și statutului Partidului Democrația Acasă, a relevat Ion Garștea, adăugând că organele competente, inclusiv Comisia Electorală Centrală, trebuie să se autosesizeze pe marginea acestui caz.

Totodată, Ion Garștea s-a arătat nemulțumit de faptul că numele său nu se regăsește în primii 10 pe lista electorală, deși a muncit intens în raioane, pe orice timp.

Vasile Mereuță, secretar al Organizației Teritoriale Ștefan Vodă, îl cauză pe Vasile Costiuc că ar fi vândut Partidul Democrația Acasă, în 2012, lui Vlad Plahotniuc.

Simion Bordeian, președintele Organizației Teritoriale Soroca, a spus că a pierdut încrederea în Vasile Costiuc. „Stau la dubii că va rezolva problemele privind idealul național”, a adăugat Simion Bordeian, care a îndemnat cetățenii, la 11 iulie, „să-și dea votul pentru adevăratele partide pro-europene”.

Vladimir Melnic, președinte a Organizației Teritoriale Căușeni a formațiunii, a atențonat că Vasile Costiuc nu poate reprezenta Partidul Democrația Acasă, pentru că spune una și face cu totul altceva, iar organizațiile teritoriale nu au fost chemate la congresul partidului. Vladimir Melnic a îndemnat oamenii, inclusiv din diasporă, să nu transfere bani pe contul Partidului Democrația Acasă, întrucât Vasile Costiuc i-ar cheltui pe reparația casei sale. „Este un trădător, a trădat interesul național și toți cetățenii”, a spus Vladimir Melnic.

Un alt membru al Partidului Democrația Acasă, Anatolie Bița, a menționat că liderul formațiunii este „un patriot fals”, întruct niciodată nu a venit la întâlniri cu oamenii, atunci când i s-a solicitat acest lucru.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata