Mihai Ghimpu, despre cine e mai bun: Vladimir Voronin, Igor Dodon sau Maia Sandu?

0 200

Președintele de onoare al Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, consideră că dintre cei doi foști președinți stataliști, Vladimir Voronin și Igor Dodon, cel mai bine ar fi la conducerea țării să se afle șeful comuniștilor Voronin, și nu cel socialist. Și asta pentru că, Voronin a reușit să obțină respect atunci când a refuzat să semneze memorandumul Kozak, informează Realitatea.md.

Potrivit lui Ghimpu, Vladimir Voronin se bucură de ceva mai multă încredere, deoarece a refuzat ca țara să fie federalizată, iar regiunea transnistreană să obțină independență, potrivit acelui Memorandum.

„Vladimir Voronin – e Voronin. Îl iubește poporul. Dacă e să fiu sincer, e mai bun ca Dodon. Măcar nu a aceptat a semneze memorandumul Kozak, nu a acceptat să i se fure pământul. E mai bine Voronin deamu decât Dodon, e mai cuminte. Merge mai greu, dar e mai bine decât Dodon”, a declarat Mihai Ghimpu, în cadrul emisiunii „Puterea a Patra” de la postul N4.

Făcând o comparație cu actuala președintă, Maia Sandu, liderul de onoare al PL a spus că totuși Maia Sandu e mai mult apreciată pentru faptul că are o deschidere pro-românească.  „Voronin totuși nu-i român. Maia e statalistă, dar are cetățenia română. Dar Voronin nu are”, a mai menționat Mihai Ghimpu.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata