Mihai Popşoi: „Garnitura noului Guvern este aproape gata”

0 134

Şedinţa de constituire a noului Parlament va avea loc cel mai probabil în 26 iulie. Despre asta a anunţat vicepreşedintele Partidului Acţiune şi Solidaritate Mihai Popşoi, în cadrul unei emisiuni de la PRIME.

Potrivit lui, această dată reiese din termenii legali în care Comisia Electorală Centrală urmează să aprobe raportul final privind rezultatele alegerilor parlamentare anticipate, iar Curtea Constituţională să valideze mandatele noilor deputaţi.

„La începutul săptămânii viitoare, luni, probabil, CEC va face totalizare… Curtea va avea cam o săptămână la îndemână, respectiv, peste o săptămână, undeva în data de 26 vom putea face şedinţa inaugurală a Parlamentului.”

Mihai Popşoi a mai declarat că garnitura noului Guvern este aproape gata.

„Pe unii dintre portofolii avem câte doi candidaţi şi încă nu am luat o decizie finală. Cu siguranţă, sunt şi oameni din afară. Noi am spus-o direct că suntem deschişi pentru toţi oameni buni, indiferent din ce partide vin, din societate civilă, sunt aici, din ţară, sau din diasporă.”

Vicepreşedintele PAS a mai fost întrebat cine va ocupa fotoliu de prim-ministru în noul Guvern, Natalia Gavriliţa sau Igor Grosu, desemnaţi anterior în această funcţie.

„Unul dintre cei doi colegi de-ai mei, care au fost nominalizaţi şi în această iarnă, unul dintre ei se va regăsi.”

Mihai Popşoi susţine că majoritatea parlamentară va propune modificarea Constituţiei pentru eliminarea imunităţii deputaţilor implicaţi în scheme de corupţie.

Printre alte proiecte pe care PAS îşi propune să le implementeze imediat ce-şi va începe activitatea noul Parlament se numără introducerea confiscării averii nejustificate, evaluarea externă a judecătorilor chiar din septembrie şi asigurarea pensiei minime de 2000 de lei din 1 octombrie. De asemenea, PAS promite că îi va trata corect pe deputaţii din opoziţie şi va
asigura transparenţa în activitatea noului Legislativ.

 

sursa: publika.md

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata