Mihai Popșoi: Ministrul de Interne și șeful IGPF poartă răspunderea pentru răpirea judecătorului ucrainean

0 82

Ministrul interimar al Afacerilor Interne, Pavel Voicu, și șeful interimar al Poliției de Frontieră, Petru Corduneanu, sunt persoanele care se fac vinovate de răpirea judecătorului ucrainean, Nicolai Ceaus, în centrul municipiului Chișinău. De această părere este vicepreședintele Parlamentului și deputatul PAS, Mihai Popșoi, potrivit căruia acțiunile conducerii MAI și IGPF reprezintă nu doar o simplă neglijență, dar au fost premeditare, scrie deschide.md.

„Socialiștii caută pe cine să dea vina pentru răpirea judecătorului ucrainean Ceaus, dar uită că Ministerul de Interne răspunde de ordinea publică, iar Poliția de Frontieră împreună cu Serviciul Vamal asigură securitatea hotarelor. Toată conducerea acestor instituții este formată din apropiați ai lui Igor Dodon, care nici măcar în timpul stării de urgență, având toate atribuțiile posibile, nu au fost capabili să răspundă prompt la situație”, a scris el.

Potrivit deputatului, ministrul Voicu „nu a dorit sau nu a fost capabil să mobilizeze Poliția pe urmele celor care l-au răpit pe judecătorul corupt, care se ascundea în Moldova de justiția ucraineană”.

„Mai mult, șeful Poliției de Frontieră Petru Corduneanu, care a figurat în dosarul 7 aprilie, a fost consilier municipal și deputat PSRM, apoi a fost «omul» lui Dodon în conducerea SPPS, nu a făcut absolut nimic pentru a securiza hotarul. Filtrele de poliție au lipsit. Grupul operativ nu a reacționat. Trecerea hotarului nu a fost restricționată. Devine tot mai clar că nu e vorba doar de neglijența, dar și de premeditare”, menționează Popșoi.

Deputatul a precizat că dacă socialiștii au întrebări despre cine e responsabil de scandalul cu judecătorul dispărut din centrul Chișinăului, aceștia ar trebui „să se uite în oglindă”.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata