Mihail Aizin, alias „Kitaeț”, proprietarul rețelei FIDESCO, a decedat în urma infectării cu Covid 19.

0 843

A decedat de COVID-19 controversatul om de afaceri Mihail Aizin, alias Kitaeț, considerat unul dintre liderii unei organizații criminale din timpul guvernării comuniste, care a fost decorat recent de președintele Igor Dodon cu ordinul Gloria Muncii.

Vestea tristă a fost adusă de către anagajații companiei „Fidesco”, proprietarul căreia era Mihail Aizin.

„Echipa numeroasă de angajați ai companiei „Fidesco” își exprimă regretul și compasiunea cu privire la moartea proprietarului companiei Aizin Mikhail Gdalevich. Condoleanțe profunde familiei și prietenilor decedatului. Sperăm că cuvintele noastre de susținere să vă sprijine în acest moment dificil și să vă ajute să faceti față durerii în urma pierderii. Dumnezeu să-l odihneasca în pace”.

Mihail Aizin era internat în Spitalul Republicat, iar starea lui era extrem de gravă.

Mihail Aizin, alias Kitaeț, cunoscut în anii 90 ca lider al unui grup criminal organizat, a fost decorat recent de președintele Igor Dodon cu ordinul Gloria Muncii. Aizin s-ar afla și în spatele unor atacuri raider.

Deși l-a decorat, Președenția susține că Igor Dodon nu îl știe pe Mihail Aizin, cunoscut ca lider al unui grup criminal. Ulterior, Mihail Aizin, cel care a fost decorat de Dodon cu „Gloria Muncii”, amenința că se va adresa organelor competente să-i apere onoarea.

Potrivit anticorupție.md, Mihail Aizin și fratele său, Oleg Aizin, alias Mao, s-au aflat în anii 90 la evidența poliției drept conducători ai unui grup criminal organizat, cunoscut ca „gruparea evreiască”.

În 2004, când fostul președinte Vladimir Voronin a declarat război criminalității organizate, Mihail Aizin, pe atunci în vârstă de 39 de ani, a fost arestat. După ce a fost eliberat, acesta a plecat împreună cu fratele său în Germania și a investit banii în afaceri, inclusiv în Republica Moldova.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata