Ministerul rus de Externe: Moscova este pregătită să lucreze cu orice preşedinte ales în R. Moldova

0 128

Moscova este pregătită să colaboreze cu orice preşedinte al R. Moldova care va fi ales în turul II. Declaraţia a fost făcută pentru jurnalişti de către ministrul adjunct de externe al Rusiei, Andrei Rudenko, scrie TASS.

„Vom analiza alegerile după turul doi, care se va desfăşura pe 15 noiembrie. Acum este prematur să facem prognoze. Noi suntem dispuşi să lucrăm cu poporul Moldovei. Dacă poporul Moldovei va alege un preşedinte sau altul, noi vom lucra cu acesta”, a declarat Andrei Rudenko.După prelucrarea a 100% din procesele verbale de la secţiile de votare din ţară, rezultatele preliminare arată că pe primul loc se clasează Maia Sandu, cu 36,16% din sufragii.

Pe locul doi este candidatul independent Igor Dodon, susţinut de Partidul Socialiştilor, care a obţinut 32,61% din voturi. După procesarea a 100% din procesele verbale din străinătate (139 de procese-verbale), lider este Maia Sandu, cu 70,12% din sufragii, urmată de Renato Usatîi – cu 17,25%. Igor Dodon este pe locul trei, cu 3,65% voturi.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata