Ministrul Aureliu Ciocoi, sunat de un înalt oficial din SUA. Washingtonul, îngrijorat de abrogarea legii privind Stadionul Republican

0 152

Ministrul Aureliu Ciocoi a avut o discuție telefonică cu ambasadorul Philip T. Reeker, oficial de rang înalt responsabil pentru afaceri europene și eurasiatice al Departamentului de Stat al SUA. Interlocutorii au abordat subiecte de actualitate de pe agenda de cooperare bilaterală, fiind atestată o bună cooperare în domeniile politic, economic și referitor la asistența acordată Republicii Moldova în procesul de implementare a reformelor democratice, potrivit unui comunicat al MEIE.

Totodată, diplomatul moldovean a luat act de îngrijorările comunicate de Guvernul SUA în contextul recentelor acțiuni din Parlamentul Republicii Moldova cu referire la abrogarea legislației ce autoriza vânzarea terenului fostului Stadion Republican către Statele Unite pentru construirea unui nou complex al misiunii diplomatice.

De asemenea, oficialii au vorbit și despre reglementarea conflictului transnistrean. În acest sens, șeful diplomației moldovene a accentuat importanța formatului de negocieri „5+2” și necesitatea organizării unei reuniuni în formatul respectiv, axată pe rezultate, cât mai curând posibil în anul 2021.

Folosind prilejul convorbirii, ministrul Aureliu Ciocoi a reiterat părții americane aprecierea autorităților de la Chișinău pentru asistența valoroasă acordată țării noastre în eforturile Guvernului Republicii Moldova pentru modernizare dar și combaterea răspândirii pandemiei COVID-19.

DESCHIDE.MD a lămurit recent tot „misterul” în care este învăluită legea care interzice transmiterea terenului fostului Stadion Republican în posesia ambasadei SUA la Chișinău. Majoritatea Dodon – Șor a votat această lege, deoarece Ilan Șor are în prezent pe acest teren sediul Partidului Șor și oficiile mai multor companii de asigurări care îi aparțin. Astfel, Șor vrea să pună mâna pe întreg terenul.

 

 

sursa: deschide.md

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata