Ministrul de Interne, convocat într-o ședință la Guvern. Răpirea judecătorului ucrainean, pe agenda discuțiilor

0 31

Ministrul în exercițiu al Afacerilor Interne, Pavel Voicu, a fost convocat în această dimineață de către prim-ministrul interimar, Aureliu Ciocoi. Subiectul discuției a fost cazul ieșit din comun privind răpirea pe teritoriul Republicii Moldova a cetățeanului ucrainean Nicolae Ceaus.

„Pavel Voicu a informat Șeful interimar al Guvernului despre măsurile întreprinse de instituțiile de drept din momentul recepționării apelului la Serviciul Unic 112 și care continuă să fie în plină desfășurare. Ministrul în exercițiu al afacerilor interne a subliniat că, imediat după obținerea informației despre răpire, au intervenit toate instituțiile specializate ale ministerului. Totodată, a fost pornită o cauză penală de către procurorii din Procuratura pentru Combaterea Crimei Organizate și Cauze Speciale”, se arată într-un comunicat.

Potrivit informațiilor, instituțiile de drept au adunat probe, au găsit trei automobile, care au fost utilizate în răpirea persoanei, au stabilit traseul deplasării infractorilor și a stabilit cercul de persoane implicate. O persoană a fost reținută.

Poliția și procurorii au stabilit un cerc de persoane, având cetățenia altui stat, care au intrat în țara noastră începând din 23 martie curent, inclusiv în ziua producerii răpirii. Informațiile despre aceste persoane sunt verificate minuțios sub diferit aspect. Instituțiile statului au obținut până la ora actuală mai multe probe relevante în dosarul pornit, inclusiv înregistrări video, înscrisuri și amprente digitale. Totodată, Pavel Voicu a evidențiat că mizează mult pe o colaborare bună cu structurile de drept din Ucraina, fiind diversificată la maxim paleta instituțiilor relevante de profil.

„Printre măsurile întreprinse de instituțiile statului au fost și sporirea verificărilor la toate punctele de trecere a frontierei. Ca răspuns la informațiile apărute în spațiul public, despre faptul că o mașină cu numere diplomatice a trecut „prin coridorul verde” fără control vamal, ministrul a precizat că transportul diplomatic are statut special, prevăzut de convențiile și acordurile internaționale, și nu pot fi supuse verificărilor”, conform informațiilor.

În cadrul reuniunii s-a convenit asupra necesității informării permanente a premierului interimar referitor la desfășurarea anchetei în acest caz de rezonanță.

Judecătorul ucrainean a fost reținut pe 3 aprilie chiar din centrul Capitalei.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata