Ministrul Justiției comentează ultima decizie a Curții Constituționale: „A eșuat teoria populiștilor…”

0 103

Ministrul Justiției Fadei Nagacevschi a venit cu un comentariu, după ce Curtea Constituțională (CCM) a declarat inadmisibilă sesizarea Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) cu privire la autodizolvarea Parlamentului, scrie tv8.md.

Ministrul a scris pe rețelele sociale că a eșuat tentativa unor deputați de a acoperi abuzul constituțional al președintelui.

„Stimați prieteni, tentativa unor deputați de a acoperi abuzul constituțional al președintelui privind refuzul de a desemna candidatul pentru funcția de prim-ministru prin așa-zisa sesizare a Curții Constituționale pentru a cunoaște, dacă Parlamentul se poate autodizolva, a eșuat.

A eșuat și teoria populiștilor că Parlamentul poate fi sancționat cu dizolvarea chiar dacă președintele nu înaintează candidatul pentru funcția de prim-ministru. Interesant ce vor mai inventa pentru a nu-și executa obligația constituțională de desemnare a candidatului pentru funcția de prim-ministru”,

a scris ministrul pe pagina sa de Facebook.

Menționăm că Platforma DA a declarat că aceasta a fost o decizie așteptată, iar PAS a spus că au luat act de decizia CCM. În cadrul briefingului de presă de 18 ianuarie, președinta CCM a spus că Legea Supremă prevede două cazuri de dizolvare, imposibilitatea de a forma Guvernul din două încercări și inactivitatea Parlamentului

timp de trei luni. Domnica Manole a reiterat că aceste texte sunt clar explicate în Constituție.

Amintim că premierul interimar Aureliu Ciocoi anunțase anterior că există cvorum pentru ca ședința Guvernului să aibă loc, dar așteaptă decizia CCM.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata