Ministrul Justiției va sesiza Comisia pentru Etică și Disciplină în privința avocatului care nu a purtat masca corect într-un local

0 79

Ministrul Justiției Fadei Nagacevschi Comisia pentru Etică și Disciplină, în privința unui avocat care s-a dat în spectacol, ieri, 19 octombrie, într-un restaurant fast-food din centrul Chișinăului, după ce angajații l-au rugat să poarte masca de protecție corect. Nagacevschi consideră că asemenea comportament nu ar trebui să caracterizeze un jurist, scrie deschide.md.

„Consider inadmisibil comportamentul avocatului, care nu respectă cerințele sanitare impuse de autorități pentru a combate răspândirea Covid-19 și insultă angajatul restaurantului. Nu este comportament care trebuie să caracterizeze un jurist. Voi sesiza Comisia pentru etică și disciplină”, a scrie Fadei Nagacevschi pe pagina sa de Facebook.
Amintim că, bărbatul care a intrat în restaurant cu masca pe barbă s-a dovedit a fi nimeni altul decât avocatul Serghei Auzeac, soțul Ludmilei Auzeac, consultant principal din cadrul Direcţiei generală documentare parlamentară și Direcția pentru lucrările plenului Parlamentului.

Menționăm că, de pe 7 mai, a.c., pentru locuitorii Chișinăului a devenit obligatorie purtarea măștii de protecție, dacă se află în spații publice închise. Nerespectarea prevederilor sau măsurilor stabilite de Comisia pentru Situații Excepționale a municipiului Chișinău, constituie pericol pentru sănătatea publică și va servi drept temei de tragere la răspundere contravențională sau penală a persoanelor vinovate.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata