Moderna solicită autorizarea serului pentru vaccinarea adolescenților. Ce efecte secundare au scos la iveală studiile

0 77

Compania americană Moderna a depus luni cereri de autorizare a vaccinării anti-Covid a adolescenților în Canada și în Uniunea Europeană, transmite AP.

„Suntem încântați să anunțăm că am depus cererile pentru utilizarea vaccinului anti-COVID-19 în cazul adolescenților. Vaccinul Moderna a fost extrem de eficient în prevenirea infecției cu SARS-CoV-2 la adolescenți. Am depus o autorizație la Health Canada și vom depune o autorizație de utilizare de urgență la FDA din SUA și agențiile de reglementare din întreaga lume”, a declarat CEO-ul Moderna Stephane Bancel.

Vaccinul a fost în general „bine tolerat”, subliniază compania americană, iar efectele secundare pe care le provoacă adolescenților sunt aceleași cu cele provocate adulților.

În prezent, vaccinarea cu serul Moderna este autorizată doar la persoanele în vârstă de peste 18 ani.

Potrivit datelor din ultimele studii, majoritatea reacțiilor adverse au fost ușoare sau moderate ca severitate. Cel mai frecvent eveniment advers local a fost durerea la locul injectării. Totodată, participanții la studiu, care au fost imunizați cu a doua doză de vaccin Moderna au prezentat simptome cum ar fi cefalee, oboseală, frisoane și dureri musculare.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata