Moldova a solicitat vaccinul împotriva COVID-19. Doar 20% din populație va fi imunizată gratuit

0 48

Moldova a solicitat vaccinul împotriva COVID-19. Însă doar 20% din populație va fi imunizată gratuit, se anunță într-un comunicat de presă al Ministerului Sănătății.

“La data de 7 decembrie, Republica Moldova a prezentat către platforma COVAX solicitarea pentru vaccinul împotriva COVID-19. Reieșind din faptul că GAVI (Alianța Globală pentru Vaccinuri și Imunizări), prin intermediul platformei COVAX asigură acoperirea a 20% din populația țării în mod gratuit, au fost identificate următoarele grupe ținte: lucrătorii din domeniul medical; adulții cu vârsta mai mare de 65 ani și comorbidități (grup cu risc sporit); persoanele/beneficiarii Centrelor de plasament temporar sau de lungă durată; persoanele cu comorbidități; lucrătorii din domeniul social; lucrătorii din domeniul de educație și cei din cadrul  organelor de asigurare a securității”, se spune în comunicat, în care se mai menționează că ulterior vor fi vaccinate și alte grupuri de populație, care trebuie protejate, dar că acest lucru se va face “conform disponibilității de vaccin”.

Totodată, autoritățile informează că OMS și COVAX va acționa ca o platformă care va sprijini cercetarea, dezvoltarea și fabricarea unei game largi de vaccinuri candidați COVID-19, și negocierea prețurilor. Toate țările participante, inclusiv Republica Moldova, indiferent de nivelurile de venit, vor avea acces egal la aceste vaccinuri odată ce acestea vor fi dezvoltate.

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata