Moldovagaz nu exclude o nouă majorare a tarifelor pentru consumatorii finali de gaze

0 16

Moldovagaz nu exclude o nouă majorare a tarifelor pentru consumatorii finali de gaze. Potrivit agenției Infotag, acest lucru a fost declarat de șeful companiei, Vadim Ceban.

Într-un interviu acordat Sputnik-Moldova, acesta a spus, joi, că „conducerea Moldovagaz urmărește situația de pe piață și va acționa în funcție de evoluția prețurilor la gazele achiziționate de la Gazprom”, transmite infotag.md.

„Dacă prețul nu scade în februarie, Moldovagaz va solicita ANRE majorarea tarifului. Trebuie să spunem că nu știm care va fi predicția de preț. Vom afla după 20 ianuarie. Dacă prețul rămâne același ca acum – peste șase sute de dolari, va trebui să cerem o creștere la 12-14 lei pe metrul cub de gaz, eventual până la 15 lei (0,83 cenți, în prezent – 0,61 cenți – „I.”)”, a explicat Ceban.

Potrivit acestuia, Moldovagaz se află într-o stare de „criză a plăților”, dar „face totul pentru a-și îndeplini obligațiile contractuale față de Gazprom și pentru a preveni întreruperea aprovizionării cu gaze a consumatorilor”.

„În decembrie, Moldovagaz a plătit independent pentru întregul volum de gaz, deși nu ne-au plătit încă toți consumatorii. Astăzi, 13 ianuarie, am plătit pentru decembrie și, în consecință, pentru tot anul 2021. Până pe 20 ianuarie, trebuie să plătim avansul pentru ianuarie. Acum există un anumit deficit de numerar. Din cauza creșterii prețului din ianuarie până la 647 de dolari pentru mia de metri cubi, trebuie să plătim mai mult cu 43-44 de milioane de dolari. Pentru că tariful include un preț, dar de fapt trebuie să plătești mai mult”, a spus șeful Moldovagaz.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata