Momentul în care o familie e scoasă cu forța din avion, deoarece copilul de 3 ani nu purta mască

0 101

O familie a fost evacuată cu forța dintr-un avion, pentru că ar fi refuzat să le pună mască celor doi copii, unul de un an și 7 luni și celălalt de trei ani, scrie Daily Star.

Tatăl familiei, Safwan Choudhry, a filmat momentul în care polițiști mascați au urcat la bordul unui avion al companiei WestJet, care trebuia să plece de la Calgary către Toronto, Canada, și i-au scos cu forța din avion.

Polițiștii le-au reproșat părinților că nu au respectat cererea angajaților ca fetița lor de trei ani să poarte masca de protecție.

În imagini, unul dintre ofițeri este auzit când spune: „Nu ați pus masca de protecție copilului, deși vi s-a cerut acest lucru de mai multe ori”.

Alți pasageri încearcă să intre în conversație pentru a apăra familia, în timp ce băiețelul de un an și 7 luni plânge în brațele mamei.

Safwan Choudhry a postat imaginile pe Twitter, susținând că a fost cel mai „îngrozitor și dezumanizant tratament” de care a avut parte vreodată.

În cele din urmă, zborul a fost anulat.

Potrivit normelor canadiene, este obligatoriu pentru orice persoană cu vârsta peste doi ani să poarte masca de protecție pe față, dacă folosește transportul public.

Un purtător de cuvânt al WestJet a declarat, pentru Daily Star: „WestJet își cere scuze pentru întreruperea planurilor de călătorie ale clienților noștri. Zborului 652 din Calgary către Toronto a fost anulat în urma unei probleme de nerespectare a ordinului privind masca de protecție pe care un copil cu vârsta mai mare de doi ani trebuie să o poarte. Echipajul nostru a informat adulții cu privire la reglementările pe care trebuie să le urmăm. Echipajul nostru a solicitat prezența autorităților după ce oaspeții au refuzat să respecte normele și ulterior au refuzat să părăsească aeronava. Datorită escaladării rapide a situației la bord, echipajul nostru s-a simțit inconfortabil să mai opereze, iar zborul a fost ulterior anulat. Este important să se clarifice faptul că WestJet nu a solicitat copilului sub vârsta de doi ani să poarte mască. Părinții nu s-au conformat după mai multe cereri”.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata