Natalia Gavrilița: Dacă vom fi votați, vom guverna puțin, apoi vom demisiona

0 106

Natalia Gavrilița spune că în eventualitatea în care Curtea Constituțională va declara constituțional decretul prezidențial prin care a fost desemnata repetat candidat la funcția de prim-ministru, iar ulterior va obține vot de încredere în Parlament, Executivul își va prezenta demisia la câteva săptămâni după preluarea guvernării. Gavrilița spune că un Guvern nu poate funcționa în lipsa unei majorități parlamentare, iar învestirea unui Cabinet de Miniștri nu face altceva decât să prelungească agonia actualului Parlament, notează IPN.

Premierul desemnat spune că miza celei de-a doua tentative de învestire a Guvernului este mult mai mare decât prima, iar în eventualitatea în care fracțiunile din Legislativ vor dori să amâne alegerile anticipate, oferindu-i vot de încredere în Parlament, își va da demisia.

„În cazul în care vom fi votați, suntem pregătiți cu un program anticriză și cu un set de măsuri anticorupție. Vom veni cu ele, vom demonstra lipsa suportului în Parlament, pentru că nu văd cum socialiștii cu Șor ar vota pentru crearea Tribunalului anticorupție și ulterior ne-am da demisia”, a declarat premierul desemnat, Natalia Gavrilița, în cadrul emisiunii „Punctul pe Azi” de la TVR Moldova.

De asemenea, Natalia Gavrilița a menționat că dacă va obține vot de încredere în Parlament, angajații structurilor guvernamentale certați cu legea, aserviți fostelor guvernări vor fi demiși, iar sistemul va fi curățat de elemente corupte.

„Suntem pregătiți să schimbăm toți demnitarii publici, reprezentanții Guvernului în teritoriu, avem suficiente resurse umane care să poată începe lucrul imediat, avem experiență de guvernare la nivel local și național”, a mai spus Natalia Gavrilița.

Premierul desemnat spune că formațiunea sa nu susține ideea deputaților Platformei DA, potrivit cărora ar fi necesară instituirea unui guvern pro-european, minoritar, condus de Andrei Năstase.

„Un guvern minoritar nici nu ar putea rezolva problemele cetățenilor, nici nu ar apropia data alegerilor parlamentare anticipate și doar ar prelungi agonia în care ne aflăm, de aceea noi nu susținem această opțiune”, a spus Natalia Gavrilița.

Natalia Gavrilița a fost desemnată repetat candidat la funcția de prim-ministru după ce prima tentativă de învestire a sa în funcție a eșuat. Deputații PSRM au contestat la Curtea Constituțională decretul prezidențial, iar magistrații Curții ar urma să decidă asupra constituționalității acestuia la data de 23 februarie.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata