Navalnîi, eliberat din spital. Medicii care l-au tratat: “Este posibilă recuperarea sa completă”

0 60

Spitalul german unde este tratat liderul opoziției din Rusia, Alexei Navalnîi, transmite faptul că starea acestuia s-a îmbunătățit suficient pentru a fi eliberat din unitate, după 32 de zile de la internare.

Starea lui Navalnîi s-a „îmbunătățit suficient”, astfel că acestuia i s-a permis externarea, a declarat clinica Charite, care îl tratează pe opozantul rus, adăugând că medicii cred că „este posibilă recuperarea sa completă”, potrivit Washington Post.

Spitalul spune că „pe baza progresului și a stării actuale a pacientului, medicii cred că este posibilă recuperarea sa completă”, dar că este încă prea devreme pentru a evalua efectele pe care le va resimți acesta pe termen lung.

Navalnîi, principalul critic al preşedintelui rus Vladimir Putin şi un proeminent militant anti-corupţie, s-a îmbolnăvit în timpul unui zbor intern din Siberia pe 20 august şi a fost transportat în Germania pentru tratament, în comă indusă, două zile mai târziu.

Testele de laborator au concluzionat otrăvirea lui Navalnîi

Teste de laborator realizate separat în Germania, Franţa şi Suedia au ajuns la concluzia că el a fost otrăvit cu un agent neurotoxic din clasa Noviciok, creat de sovietici în anii ’70. Liderii europeni au cerut o explicaţie din partea Kremlinului, care neagă orice implicare.

Într-un răspuns la întrebări ale jurnaliştilor cu privire la proiectele de viitor ale lui Navalnîi, purtătoarea sa de cuvânt a menționat: “Confirm încă o dată pentru toţi: alte opţiuni nu au fost luate în considerare”.

Publicaţia New York Times a citat un responsabil german din domeniul securităţii care a declarat că Navalnîi a discutat cu un procuror german despre atentatul asupra vieţii sale şi a spus că intenţionează să se întoarcă în Rusia imediat ce îşi revine.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata