Nevinovat! Procurorul și-a retras acuzațiile în privința lui Vrej Martirosian, figurant în dosarul “Protestul din 20 ianuarie 2016″

0 87

După aproape cinci ani de judecată, procurorul și-a retras acuzațiile în privința lui Vrej Martirosian, figurant în dosarul “Protestul din 20 ianuarie 2016″,

care a fost declarat politic de către procurorul genral, Alexandr Stoianoglo, alături de alte 37 de cauze penale, intentate la comanda regimului lui Plahotniuc.

Acuzatorul a renunțat la învinuiri, argumentând că Martirosian nu a comis nicio infracțiune în timpul protestului din 20 ianuarie 2016.

“1. A renunța integral la învinuirea adusă inclupatului Martirosean Vrej în baza art.285 alin (2) Cod Penal, deoarece fapta săvârșită de el nu întrunește elementele infracțiunii.

2. A prezenta ordonanța de renunțare la învinuire în ședința de judecată în cadrul procesului penal de învinuire a lui Cioina Feodor, Sîrbu Oleg, Martirosian Vrej și Pisică Aureliu”, se spune în textul ordonanței procurorului de la Procuratura pentru Combaterea Criminalității și Cauze Speciale.

După patru ani de la pornirea anchetei, și fostul deputat Mihai Ghimpu, care s-a declarat victimă în proces, a cerut instanței achitarea persoanelor acuzate.

S-a întâmplat în luna iulie a acestui an, când Mihai Ghimpu s-a prezentat pentru prima dată în fața instanței, iar recent, tot pentru prima dată, la o ședință de judecată

a venit deputata PDM, Monica Babuc, care l-a fel s-a declarat victimă a protestelor stradale din 2016.

În urma acestora a fost pornită și urmărirea penală, care se desfășoară de aproape 5 ani, și pe care procurorul general Alexandru Stoianoglo a calificat-o,

împreună cu altele 37, ca fiind motivată  politic.

Cele mai multe dosare, șapte la număr, au fost deschise pe numele liderului și membrilor Partidului Politic “Partidul Nostru”.

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata