NEWS ALERT | Procurorii PCCOCS cer arest preventiv pentru 30 de zile. Sunt vizați președintele FEA și șeful IP Bălți

0 80

În seara zilei de azi, procurorii PCCOCS au depus demersurile de aplicare a arestului preventiv, pentru un termen de 30 de zile, în privința celor trei persoane reținute în dosarul fostei Direcții5 a MAI.

Amintim că procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale de comun cu Serviciul de Informații și Securitate au descins, ieri dimineață, cu percheziții la domiciliile, în birourile de serviciu și automobilele mai multor persoane.

Acțiunile procesuale vizează activitatea angajaților fostei Direcții nr.5 din cadrul INI al IGP al MAI, acțiunile cărora sunt cercetate prin prisma a cinci componențe de infracțiuni: ”abuz de serviciu”, ”delapidarea averii statului”, ”trecerea ilegală a frontierei de stat”, ”divulgarea secretului de stat” și ”fals în acte publice”.

În rezultatul acțiunilor de urmărire penală, acum câteva minute au fost reținute trei persoane: șeful Inspectoratului de Politie al mun.Bălți, un inspector din cadrul Poliției de Frontieră și președintele Asociației FEA, Dorin Damir.

Urmărirea penală este în plină desfășurare.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata