Noi alerte de călătorie. Țările în care moldovenii au acces restricționat

0 137

Ministerul de Externe de la Chişinău a actualizat alertele de călătorie pentru moldoveni. Astfel, în continuare, concetăţenilor noştri le este interzis accesul în România, Ucraina, Italia, Germania, Grecia, Franţa, Ungaria sau Rusia dacă nu au un contract de muncă, viză de reşedinţă sau o urgenţă medicală. Totodată, Israel, Cehia şi Armenia şi-au închis graniţele pentru cetățenii țării noastre.

Dacă merg în baza acestor documente, în majoritatea ţărilor, ei vor fi obligaţi să stea în carantină timp de 14 zile sau să facă un test la noul coronavirus. Aceleaşi state, cu excepţia Ucrainei, permit tranzitarea teritoriului lor şi recomandă coridoarele special create în acest sens.

“În conformitate cu dispozițiile autorităților cehe, intrarea pe teritoriul acestei țări a cetățenilor moldoveni rămâne restricționată. Astfel, nu este permisă intrarea în Cehia în scop turistic sau pentru vizite de scurtă durată până la 90 de zile. Conaționalii noștri pot călători în Republica Cehă doar în cazul în care dețin permis de ședere temporar sau permanent, o viză de lung sejur, viză de lucru ori un contract de muncă perfectat după anularea stării de urgență. Dacă merg în baza acestor documente, ei vor fi obligaţi să stea în carantină timp de 14 zile sau să facă un test la noul coronavirus”, se notează în comunicatul emis de MAEIE.

Totodată, Armenia a instituit regimul de carantină până la 11 ianuarie 2021, cu păstrarea restricțiilor de intrare pentru cetățenii străini și apatrizi. Sunt exceptate de la interdicția de intrare pe teritoriul Republicii Armenia, cu condiția autoizolării (14 zile) și efectuării testului PCR, următoarele categorii de persoane: membrii echipajelor aeronavelor, șoferii/mecanicii de locomotivă care efectuează transport internațional de marfă, reprezentanții misiunilor diplomatice, ai birourilor consulare și personalului organizațiilor internaționale, precum și a membrilor de familie ai acestora, în cazul decesului – rudele apropiate ale persoanei decedate (părinte, soț, copil, soră, frate).

De asemenea, Ministerul de Externe de la Chișinău informează că Statul Israel va rămâne închis pentru cetățenii Republicii Moldova.

Cabinetul israelian de miniștri a decis introducerea carantinei ermetice în Israel în perioada de 25 septembrie – 11 octombrie 2020. Carantina ermetică prevede: păstrarea obligatorie a distanței sociale de doi metri; închiderea parțială a sinagogilor; sistarea activității sectorului privat; sectorul social va activa în regim de stare de urgență; vor fi închise piețele; reducerea la minimum a activității instituțiilor de stat; Aeroportul „Ben Gurion”, deocamdată, funcționează.

Pe de altă parte, moldovenii pot călători liber în Turcia şi Albania, unde nu sunt impuse măsuri de autoizolare. Ajunşi la destinaţie, aceştia vor fi supuşi unui control medical. În ceea ce priveşte Statele Unite, călătoriile sunt permise celor care deţin vize, dar vor fi obligaţi să stea în carantină două săptămâni.

Mai multe detalii despre alertele de călătorie pentru moldoveni puteți vedea AICI.

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata