Norvegia nu va mai folosi vaccinul anti-COVID produs de AstraZeneca

0 106

Norvegia nu va relua utilizarea vaccinului COVID-19 produs de AstraZeneca din cauza riscului de efecte secundare rare, dar dăunătoare, a raportat miercuri ziarul VG, potrivit Reuters.

Se așteaptă ca premierul Erna Solberg să anunțe dacă Norvegia va relua utilizarea vaccinului AstraZeneca, precum și decizia guvernului cu privire la inocularea Johnson & Johnson. Cabinetul primului ministru și Ministerul Sănătății nu au fost disponibile imediat pentru comentarii.

Din 11 martie, autoritățile norvegiene au suspendat vaccinarea cu AstraZeneca, după ce un număr mic de tineri inoculați au fost spitalizați pentru o combinație de cheaguri de sânge, sângerări și un număr scăzut de trombocite, dintre care unii au murit ulterior.

Un studiu efectuat în Danemarca și Norvegia a constatat rate ușor crescute de cheaguri de sânge venos în rândul persoanelor care au primit o primă doză de vaccin AstraZeneca, inclusiv cheaguri în creier, comparativ cu ratele preconizate în populația generală. Citeste mai mult

Pe 10 mai, un grup public format din experți medicali, legali și alți experți a declarat că cele două vaccinuri nu ar trebui oferite ca parte a schemei naționale de inoculare, deși voluntarii ar trebui să aibă voie să le ia.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata