Nou record de infectări în SUA: Peste 200.000 cazuri de Covid în 24 ore

0 17

Potrivit datelor oferite de Universitatea Johns Hopkins, SUA a depășit marți recordul anterior de cazuri zilnice de Covid-19, înregistrând 201.961 cazuri noi în 24 ore, relatează ndtv.

Numărul total în SUA este de 10.238.243 îmbolnăviri, cu 239.588 decese.

În intervalul de 24 ore, s-au înregistrat 1.535 decese de Covid-19, un record față de ultimele luni. SUA se luptă cu virusul și încearcă să țină pandemia sub control.

De o săptămână, numărul de infectări zilnice s-a menținut la peste 100.000 pe zi.

Internările din cauza Covid-19 au înregistrat și ele un număr record, cu peste 60.000 oameni internați în toată țara, conform statisticilor COVID Tracking Project.

În același timp, atenția cade și pe cum a fost gestionată pandemia în SUA până în prezent: președintele Donald Trump, care refuză să accepte victoria lui Biden, a râs în repetate rânduri de oamenii care purtau mască, susținând că virusul va trece de unul singur.

În contrast, Joe Biden a promis să adopte o atitudine mai responsabilă față de gestionarea pandemiei, spunându-le cetățenilor că măștile de protecție sunt efectiv cele mai bune pentru a ține virusul sub control.

Cu toate acestea, există și vești bune: Pfizer și partenerul său german BioNTech au anunțat luni că vaccinul pentru Covid pe care l-au dezvoltat are peste 90% eficiență – marcând astfel o descoperire majoră în căutarea unui vaccin.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata