„Nu este o faptă bărbătească”. Reacția lui Ilan Șor, după ce Platforma DA a sesizat Curtea Constituțională

0 153

Liderul Partidului „ȘOR” a venit cu o reacție la decizia Platformei Demnitate și Adevăr (DA) de a sesiza Curtea Constituțională (CC),

cu privire la scoaterea formațiunii în afara legii. Pe pagina sa de Facebook, Ilan Șor a publicat o adresare către Andrei Năstase

și a calificat inițiativa drept o tentativă de ridicare a ratingului politic, scrie newsmaker.md.

Ilan Șor a scris că a susținut candidatura lui Năstase la funcția de premier: „Chiar intenționam să-ți fac un cadou: să NU votez un guvern în frunte cu tine.

Dar Sandu a decis să nu se facă de rușine cu un astfel de candidat, să nu se facă de râs. Persoanal, cred că e păcat. Și cum m-ai recompensat, Andrei,

pentru atitudinea mea sinceră? Cu această sesizare ilegală, lipsită de sens și perspective la CC. Nu este o faptă bărbătească. Știi ce e? Convulsii!”.

Politicianul cercetat penal în dosarul fraudei bancare susține că inițiativa Platformei DA este o tentativă de a atrage atenția:

„Înțeleg că este dureros să conștientizezi că nu a mai rămas nimic din popularitatea de odinioară. Înțeleg că atunci când vezi în sondaje mai puțin de 2% te-ai întristat.

Și mai e și primăvară și sezonul acutizării. Dar cu astfel de fapte, Andrei, nu îți vei ridica ratingul vestejit”.

Reacția vine după ce reprezentanții Platformei DA au depus o sesizare la Curtea Constituțională, prin care solicită scoaterea în afara legii a Partidului „ȘOR”.

Anunțul a fost făcut pe 30 martie, într-un briefing de presă.

„Platforma DA va face tot ce îi stă în puteri pentru a curăța clasa politică de tot ce înseamnă penali. Ne dorim în viitor un parlament fără infractori, fără penali,

fără oameni care-și ascund averile prin off shor-uri”, a declarat liderul formațiunii, Andrei Năstase.

Amintim că liderul Partidului „Șor”, Ilan Șor a fost anunțat în căutare internațională la 30 iulie 2019, după ce la 25 iulie, prin decizia Curții de Apel Cahul, Șor

a fost anunțat în căutare națională. În același timp, instanța a emis o încheiere care autorizează un mandat de arestare pe numele parlamentarului.

De partea cealaltă, Ilan Șor a acuzat că justiția este controlată de noua guvernare și că este supus unor „fărădelegi cinice”.

Fostul primar de Orhei a mai spus că a fost nevoit să se retragă din cauza amenințărilor la care ar fi fost supus atât el, cât și familia și echipa lui.

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata