„Numai un uzurpator își poate permite să înlocuiască Constituția”. PSRM invită deputații la consultări

0 167

Partidul Socialiștilor va convoca ședința Consiliului Republican al formațiunii, pentru a decide următoarele acțiuni.

Anunțul a fost făcut de președintele formațiunii Igor Dodon, pe 24 februarie.

Acesta a precizat că PSRM va contacta reprezentanții celorlalte fracțiuni și grupuri parlamentare pentru a începe un dialog, în vederea depășirii crizei politice.

Liderul PSRM a anunțat că, astăzi, socialiștii vor contacta reprezentanții celorlalte fracțiuni și grupuri parlamentare pentru a începe un dialog.

„În scopul depășirii cât mai rapide a situației de criză, PSRM reiterează deschiderea la dialog cu toate fracțiunile și grupurile parlamentare.

Scopul nostru este de a găsi soluția cea mai eficientă pentru depășirea acestei crize și luarea măsurilor urgente pentru a îmbunătăți viața de zi de zi a cetățenilor”.

Dodon a acuzat-o pe Maia Sandu că a provocat „o criză politică și constituțională profundă”:

„Cerem PAS și Maiei Sandu să înceteze imediat atacurile la adresa Curții Constituționale, pentru decizia pronunțată marți, 23 februarie,

să înceteze acțiunile de subminare a statului de drept și acțiunile de uzurpare a puterii în stat.

Numai un uzurpator își poate permite să înlocuiască prin sine Constituția unei țări”.

Totodată, Dodon a anunțat că, în următoarele zile, PSRM va convoca ședința Consiliului Republican al formațiunii, pentru a decide următoarele acțiuni.

În ajun, liderul fracțiunii parlamentare PSRM, Corneliu Furculiță, a declarat că socialiștii va insista în continuare pe candidatura Marianei Durleșteanu

la funcția de prim-ministru.

O poziție similară a anunțat în dimineața de 24 februarie și Platforma „Pentru Moldova” din care face parte fracțiunea Partidului „ȘOR”

și deputații neafiliați care au părăsit Partidul „Pro Moldova”.

Amintim că, pe 23 februarie, Curtea Constituțională a declarat neconstituțional decretul prin care Natalia Gavrilița a fost desemnată, repetat, la funcția de premier,

în pofida faptului că majoritatea parlamentară a propus candidatura Marianei Durleșteanu. Magistrații Curții Constituționale

au ajuns la concluzia că șefa statului trebuie să desfășoare noi consultări cu fracțiunile parlamentare.

Seara, președinta Maia Sandu a susținut un briefing de presă.

Aceasta nu a precizat cum anume va acționa în continuare, însă a argumentat că „poporul va decide soarta țării la alegerile anticipate sau la un referendum”.

 

 

sursa: newsmaker.md

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata