O avocată, reţinută de CNA pentru pretinderea unei mite de 1050 de euro. A fost prinsă în momentul în care returna banii

0 73

O avocată a fost reţinută în flagrant de ofiţerii CNA şi procurorii anticorupţie într-un dosar de trafic de influenţă. Aceasta ar fi pretins şi primit 1050 de euro de la un bărbat pentru a-l ajuta să scape de răspundere, fiind învinuit de conducerea mijlocului de transport în stare de ebrietate şi fără permis de conducere.

Potrivit materialelor cauzei, avocata ar fi susţinut că are influenţă asupra procurorului din cadrul Procuraturii mun. Chişinău, Oficiul Botanica, care conduce urmărirea penală pe acest caz. Ulterior, bănuita i-a comunicat că nu poate rezolva dosarul, din motiv că acesta a fost transmis altui procuror şi că urmează să-i restituie banii. Astăzi, aceasta s-a întâlnit cu denunţătorul în sectorul Telecentru al capitalei pentru-i restitui banii, dar a fost reţinută de CNA şi procurorii anticorupţie, fiind bănuită de trafic de influenţă.

În prezent, femeia se află în izolatorul CNA pentru 72 de ore. Dacă va fi găsită vinovată, ea riscă amendă penală sau închisoare de până la 6 ani.
Amintim că, orice persoană se prezumă a fi nevinovată până la pronunţarea unei decizii definitive şi irevocabile de judecată.

Procuratura Anticorupţie conduce urmărirea penală în acest caz.
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata