O companie spaniolă vrea să facă turism în spațiu cu balonul cu heliu. Prețul unei călătorii va fi 150.000 de dolari

0 76

Balonul cu heliu concurează serios cu rachetele lui Elon Musk sau Jeff Bezos în lupta pentru turismul spaţial. O companie spaniolă, specializată în turism de experienţe, vrea să popularizeze călătoriile spaţiale la un preţ mult mai competitiv. EOS-X Space promite să te ducă din 2023 în spaţiu cu balonul, iar primele teste cu oameni la bordul capsulei se vor face anul viitor.

Kemel Kharbachi, fondatorul companiei EOS X Space, promite că, în trei ani, oamenii vor putea zbura în cosmos cu balonul. „Este o experienţă completă în ceea ce priveşte călătoria spaţială. Vor fi mai multe activităţi şi nu va fi doar simpla ascensiune în capsula presurizată”, Kemel Kharbachi, fondatorul EOS-X Space.

Ideea i-a venit după isprava de acum opt ani a lui Felix Baumgarten, care a urcat până la 39 de mii de metri cu o capsulă prinsă de un balon cu heliu. Experiența va dura câteva ore, timp în care, turistul poate admira curbura Pământului şi întunericul spaţiului cosmic. Mai mult, în spațiu va exista și internet.

„Dacă viitorul soţ va scoate inelul la 40 de km altitudine nu va fi nicio problemă. Totul va fi înregistrat în 360 de grade şi o să poată vedea asta şi rudele sau prietenii, pentru că se va transmite online”, a mai spus Kemel Kharbachi.

Compania lucrează la primele patru baze de lansare, care vor fi în Orientul Mijlociu, în Spania şi America de Nord. Preţul de strigare va fi de 150 de mii de euro de persoană. Din 2023 până în 2033, compania vrea să ridice cel puţin 10 mii de oameni în stratosferă.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata