O elevă din China a murit după ce a fost bătută de profesor pentru că a greșit 2 probleme la matematică

0 162

O fetiță de numai 10 ani din China a murit tragic, după ce a fost bătută de un profesor pentru că a greșit două probleme la matematică.

Fata, identificată cu numele de familie Zhang, era elevă la o școală primară din orașul Guangyuan, din centrul Chinei. Ea a primit o corecție fizică din partea unui profesor – identificat cu numele de familie Wang – pe 10 septembrie, potrivit agenției de știri Xinhua, citată de Daily Star.

Zhang a fost lovită peste palme de patru ori și obligată să stea îngenunchi timp de patru minute, relatează China Daily. Alte publicații scriu că eleva a mai fost trasă de urechi și lovită în cap de cadrul didactic.

Pentru că era amețită, bunica fetei și profesor au dus-o la spital, însă eleva a fost declarată decedată câteva ore mai târziu.

Medicii de la spital nu au i-au găsit răni vizibile, astfel că o anchetă asupra morții fetei este în curs.

Guvernul local a înființat un grup de lucru, iar cadrul didactic a fost suspendat, alături de directorul școlii.

Bunica fetei a declarat presei că aceasta mai are o soră, care se afla în aceeași clasă cu ea și că micuța a fost la un pas să leșine în timpul bătăii. De asemenea, femeia a mai spus că fata de 10 ani era speriată de profesorul ei de matematică, despre care a spunea că obișnuiește să le aplice pedepse fizice elevilor.

Anul trecut, oficialii din sudul provinciei Guangdong au dezbătut legalizarea pedepselor în școli, potrivit South China Morning Post.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata